Θετικη στην προσπαθεια λειτουργιας της πισινας του ΚΕΦΙΑΠ η Μ. Γιαμουσταρη

Για να μπορέσουν να τρέξουν προγράμματα υδατοθεραπείας και αποκατάστασης

Θετική στην προσπάθεια του ΠΕΡΠΑΤΩ, να λειτουργήσει η πισίνα του ΚΕΦΙΑΠ, (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ), είναι η διοικήτρια του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Μάγδα Γιαμουστάρη, στο οποίο υπάγεται η δομή.

Να υπενθυμίσουμε πως η πισίνα, που κατασκευάστηκε μαζί με το κτίριο που στέγαζε το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, ουσιαστικά δεν λειτούργησε ποτέ, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες τόσο διοικητών του Νοσοκομείου, όσο και συλλόγων όπως ο ΠΕΡΠΑΤΩ, που ανανέωσε την πρότασή του πρόσφατα προς την 4η ΥΠΕ.

Ερωτηθείσα για το θέμα η κ. Γιαμουστάρη, τόνισε πως έχει εκφράσει την ελπίδα, και προς την διοίκηση της ΥΠΕ αλλά και προς τα μέλη του Συλλόγου, ότι θα μπορέσει η πρότασή τους για παραχώρησή της και λειτουργία από το σύλλογο, ώστε να βοηθήσει όλους τους ωφελούμενους που χρειάζονται υδατοθεραπεία και αποκατάσταση, για τις οποίες ο χώρος είναι ειδικά σχεδιασμένος.

Βέβαια όπως τόνισε, το κύριο πρόβλημα που εμποδίζει την πρόοδο στο θέμα της παραχώρησης, είναι γραφειοκρατικό, και αυτό έχει αναλάβει να λύσει ο Σύλλογος σε συνεργασία με την ΥΠΕ, με συζητήσεις να γίνονται και κατά την πρόσφατη επίσκεψη του διοικητή της 4ης ΥΠΕ κ. Τσαλικάκη, στην πόλη μας.

Για αυτό και ελπίζει πως τα εμπόδια δεν είναι ανυπέρβλητα, και πως τα ζητήματα που προέκυψαν τις προηγούμενες φορές για την παραχώρηση της πισίνας, θα λυθούν και θα υπάρξει πρόοδος σε αυτό το κομμάτι της δομής.

Η λειτουργία της θα μπορούσε να δώσει τη δυνατότητα να τρέξουν προγράμματα αποκατάστασης για άτομα με μόνιμη αναπηρία, αλλά και για πρόσκαιρα κινητικά προβλήματα, όπως αθλητές που έχουν τραυματιστεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.