Θεσμος θελουν να γινει η αιμοδοσια στο 3ο Δημοτικο Σχολειο Κομοτηνης

Η Κινητή Μονάδα Αιμοληψίας του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης στήθηκε έξω από το σχολείο για πρώτη φορά

Να γίνει θεσμός και να περάσει και στη νοοτροπία των μικρών μαθητών, που είναι άλλωστε και οι μελλοντικοί αιμοδότες, θέλουν να γίνει η Εθελοντική Αιμοδοσία στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Η αρχή έγινε την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, όταν και η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και Αιμοληψίας του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης στήθηκε έξω από το σχολείο, για την αιμοδοσία που διοργάνωσε Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, με γονείς, αλλά και δασκάλους να συμμετέχουν σε αυτή την προσφορά αγάπης.

Αφετηρία για τη δράση αυτή ήταν η έλλειψη σε φιάλες αίματος που υπάρχει στη χώρα μας, και η ανάγκη συνεχούς τροφοδοσίας και του Τμήματος της Κομοτηνής, σημείωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής κ. Άννα Τουμπαλίδου.

Η προσφορά παράδειγμα και για τα παιδιά

Για αυτό και επιθυμώντας να βοηθήσουν, κάλεσαν την μονάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας, με την βοήθεια της διοικήτριας του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Μάγδας Γιαμουστάρη, για να δώσουν δέκα λεπτά του χρόνου τους για τον συνάνθρωπό τους.

Όμως πήγαν ένα βήμα παρακάτω, επιθυμώντας να δημιουργήσουν τράπεζα αίματος για το 3ο Δημοτικό Σχολείο, ώστε αν ένα μέλος της κοινότητάς τους, παιδί, γονέας ή δάσκαλος, χρειαστεί αίμα, να μπορέσουν να τους βοηθήσουν.

«Είναι το καλύτερο παράδειγμα που μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά μας, να προάγουμε τον εθελοντισμό με κινήσεις που είναι πολύ απλές» ανέφερε.

Σκοπός τους είναι να υπάρξει μια συνεχής ροή αιμοδοσίας, για αυτό και στο τέλος της σχολικής χρονιάς, σκοπεύουν να διοργανώσουν ακόμα μια αιμοδοσία. Αν δε τους το επιτρέψουν οι συνθήκες επιθυμούν να έχουν κάθε χρόνο μία με δύο αιμοδοσίες τη χρονιά.

Με αυτό τον τρόπο, και έχοντας τους δασκάλους δίπλα τους, τα παιδιά θα γνωρίσουν σιγά σιγά αυτή την κίνηση, όντας ήδη ευαισθητοποιημένα. «Θέλουμε να νιώσουν περήφανα τα παιδιά για το 3ο Δημοτικό, και να ενισχύσουμε τους δεσμούς μεταξύ γονέων, παιδιών και δασκάλων» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.