Θεσμος οι Αγωνες Ορεινου Τρεξιματος Αλσους Νυμφαιας

Η αγάπη για το βουνό και το τρέξιμο ανέβασε πάνω από 200 δρομείς στη Νυμφαία για τους αγώνες που διοργάνωσε για 6η χρονιά ο ΑΣ Σπάρτακος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν για ακόμη μια χρονιά οι 6οι αγώνες ορεινού τρεξίματος άλσους Νυμφαίας στην Κομοτηνή από τον Αθλητικό Σύλλογο Σπάρτακος Ροδόπης, με 182 άτομα να τερματίζουν τον ημιμαραθώνιο Οχυρού Νυμφαίας, ενώ πάνω από 100 δρομείς συμμετείχαν στο Λαϊκό Μονοπάτι Άλσους Νυμφαίας των 8 χλμ., την Κυριακή 22 Νοεμβρίου.
 
Παρά τους δυνατούς ανέμους, δεν υπήρχε βροχή και έτσι για ακόμα μια χρονιά αθλητές από όλη τη βόρειο Ελλάδα αλλά και ακόμα παραπέρα συγκεντρώθηκαν στην Νυμφαία για να συμμετάσχουν στους Αγώνες, οι οποίοι πλέον έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση των θιασωτών του τρεξίματος στην Κομοτηνή, αλλά και γενικότερα σε όλη τη βόρεια Ελλάδα.
 
Οι συμμετοχές στο «Λαϊκό Μονοπάτι Άλσους Νυμφαίας», τον «μικρό» αγώνα των 8 χλμ με θετική υψομετρική διαφορά 400 μέτρα, στον οποίο πάνω από το 95% της διαδρομής αποτελείται από δασικά μονοπάτια, ξεπέρασε τις 100 συμμετοχές, με έμπειρους αλλά και αρχάριους αθλητές να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στη Νυμφαία.
 
Φυσικά ο κύριος αγώνας ήταν ο «Ημιμαραθώνιος Οχυρού Νυμφαίας», μια διαδρομή 25 χλμ με θετική υψομετρική διαφορά 1.500 μέτρα στην οποία πάνω από το 95% της διαδρομής αποτελείται από δασικά και ορεινά μονοπάτια.
 
Σε αυτόν νικητής ήταν ο Κοσμάς Πλακέτας, δεύτερος ήρθε ο Αθανάσιος Σιώμος, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο κ. Παναγιώτης Γούναρης.
Στην κατηγορία των Αντρών 50+ πρώτος ήταν ο κ. Ηλίας Σπυριδόπουλος, 12ος στη γενική κατάταξη, δεύτερος ο κ.Γιάννης Διτόπουλος,13ος στη γενική κατάταξη, και τρίτος ο Ιορδάνης Τσελεσίδης, 28ος στη γενική κατάταξη.
 
Στην κατηγορία των γυναικών πρώτη ήρθε η κ.Βασιλική Φαλαρα, 56η στη γενική κατάταξη, δεύτερη η κ.Eμινέ Σαρίδου, 63η στη γενική κατάταξη και τρίτη η κ.Μαρία Αντωνίαδου, 80η στη γενική κατάταξη.
 
Τέλος στην κατηγορία των Γυναικών 50+ η μοναδική δρομέας ήταν η κ.Γλυκερία Κουβαλακίδου, η οποία ολοκλήρωσε τη διαδρομή μπροστά από αρκετούς συναθλητές της.
 
Πέρα από τους δύο αγώνες για τους ενήλικες πραγματοποιήθηκε και το «Παιδικό Μονοπάτι Άλσους Νυμφαίας», ένας αγώνας 1000 μέτρων στον οποίο συμμετείχαν 100 παιδιά ηλικίας 5 – 12 ετών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.