Θεσμος η Προσομοιωση Περιφερειακου Συμβουλιου στην Κομοτηνη

Τη νέα γενιά Πολιτικών Επιστημόνων «ανδρώνει» η προσομοίωση

Την πρόθεση να κάνουν την Προσομοίωση Περιφερειακού Συμβουλίου θεσμό για την Κομοτηνή εξέφρασαν την Πέμπτη 4 Μαΐου οι συμμετέχοντες σε αυτήν, κατά την τελετή έναρξης της 2ης Προσομοίωσης, που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Κομοτηναίων.
 

Η 2η Προσομοίωση Περιφερειακού Συμβουλίου διοργανώθηκε από τον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων ( Ε.Ο.Π.Ε) και το Νεανικό Τμήμα αυτού στη Κομοτηνή, σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜΘ, με την υποστήριξη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και του Δήμου Κομοτηνής, και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον σπουδαστών και όχι μόνο από την Κομοτηνή, αλλά και από άλλες πόλεις της Βορείου Ελλάδας κυρίως, που ασχολούνται με την κοινωνική διοίκηση.
 
Η τελετή έναρξης έδωσε το έναυσμα στους συμμετέχοντες να γνωριστούν μεταξύ τους ώστε να έχουν μια παραγωγικότερη συνεργασία και να λύσουν απορίες ως προς τη διαδικασία.
 

Γεωργία Βασιλείου «Λάβαμε υπόψη όλη τη γνώση και την εμπειρία που αποκομίσαμε από πέρυσι, προσπαθώντας να την κάνουμε ακόμα καλύτερη» 

 
Σε αυτή τη δεύτερη προσομοίωση, οι διοργανωτές έλαβαν υπόψη όλη τη γνώση και την εμπειρία που αποκόμισαν από πέρυσι, προσπαθώντας να την κάνουν ακόμα καλύτερη, σημείωσε η κ. Γεωργία Βασιλείου, επικεφαλής της διοργάνωσης της 2ης Προσομοίωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου.
 
«Διοργανώνεται από φοιτητές και απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές, χωρίς βέβαια να αποκλείει μεταπτυχιακούς ή διδακτορικούς, και μάλιστα έχουμε και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που δείχνουν ενδιαφέρον για την προσομοίωση, που μας φέρνει πιο κοντά στους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας μας» σημείωσε.
 
Άλλωστε στην προσομοίωση υπήρχαν «σύμβουλοι» που συμμετείχαν και στην περυσινή διαδικασία, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τόσο το έμπρακτο ενδιαφέρον τους, όσο και τη σημασία που έχει αυτή η εκδήλωση.
 
Οι συμμετέχοντες ήταν κυρίως από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και τη Νομική Κομοτηνής, όμως επίσης ήρθαν και άτομα από την Αθήνα, τα Γιάννενα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας.
 

Αγγελική Τσιμίκου «Οι μελλοντικοί επιστήμονες, που θα στελεχώνουν την αντιπροσωπεία της Κομοτηνής να συνεχίσουν να προσομοιώνουν περιφερειακά συμβούλια με την ίδια και μεγαλύτερη επιτυχία» 

Η προσομοίωση είναι μόνο ένα παράδειγμα από τη δυνατότητα που έχει δώσει ο ΕΟΠΕ να παράξει σπουδαίο έργο το τοπικό τμήμα, σημείωσε η κ. Αγγελική Τσιμίκου, συντονίστρια στο νεανικό τμήμα της ΕΟΠΕ, πλέκοντας το εγκώμιο της κ. Βασιλείου, που στηριζόμενη στα περυσινά θεμέλια η ομάδα της σε συνεργασία με τον πρόεδρο του νεανικού τμήματος κ. Βαγγέλη Σπανό και τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ κ. Σίμο Σιδηρόπουλο ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.
 

«Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι κοινωνός σε όλο αυτό. Εύχομαι να έχουμε μια πολύ παραγωγική και δημιουργική διαδικασία, η οποία θα βοηθήσει και την περιφέρειά μας» σημείωσε, τονίζοντας πως βασικό τους μέλημα είναι να δημιουργήσουν μια παρακαταθήκη, με νέους φοιτητές και νέους επιστήμονες να μπουν σε αυτή τη διαδικασία, ώστε στη συνέχεια να τους διαδεχτούν.
 
«Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι οι μελλοντικοί επιστήμονες, που θα στελεχώνουν την αντιπροσωπεία της Κομοτηνής, να συνεχίσουν να προσομοιώνουν περιφερειακά συμβούλια με την ίδια και μεγαλύτερη επιτυχία» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.