Θεσμος εχει γινει η Εκθεση Παιδικου Βιβλιου της ΧΕΝ

Παιδιά της Κομοτηνής συμμετείχαν στις δράσεις και γνώρισαν νέα βιβλία στην εκδήλωση που έλαβε χώρα για 8η χρονιά

Πολλά ήταν για ακόμα μια χρονιά τα παιδιά που βρέθηκαν στην παιδική χαρά της πλατείας της ΧΕΝ, όπου πραγματοποιήθηκε η 8η Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της ΧΕΝ Κομοτηνής το απόγευμα της Παρασκευής 9 Ιουνίου.

Τέσσερα βιβλιοπωλεία της πόλης βρέθηκαν στο χώρο, με παιδικά βιβλία για διάφορες ηλικίες και προτιμήσεις, ενώ το προσωπικό του ΚΔΑΠ του Δήμου Κομοτηνής πραγματοποίησε διάφορες δράσεις στο χώρο.

Όπως τόνισε η Πρόεδρος της ΧΕΝ Κομοτηνής κ. Άννα Μακρίδου, η έκθεση Παιδικού Βιβλίου ξεκίνησε από την πρόθεσή τους να ανταποκριθούν στην ανάγκη της τοπικής κοινωνίας με δράσεις για το παιδί.

Ως ΧΕΝ, μια παγκόσμια γυναικεία εθελοντική οργάνωση που έχει στόχο την ανάπτυξη της γυναίκας κάθε ηλικίας ανεξάρτητα από φυλή, θρησκεία, πολιτική τοποθέτηση και οποιαδήποτε άλλη διάκριση, είχε ανέκαθεν ως βασική προτεραιότητα την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ανάπτυξη των ικανοτήτων και της συλλογικής δύναμης των γυναικών και των κοριτσιών. Σε αυτό το πλαίσιο η ΧΕΝ Κομοτηνής υλοποιεί αυτή την έκθεση παιδικού βιβλίου, με τις εθελόντριές της. Επρόκειτο για μια δράση συνηγορίας που αφορά την προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού.

«Μέσω της σύνδεσης των παιδιών με τον μαγικό κόσμο του βιβλίου, συνηγορούμε με τη σημερινή μας δράση για τα δικαιώματα των παιδιών στην πρόσβαση στο παιχνίδι, στην ψυχαγωγία, τη γνώση, την ελεύθερη έκφραση, την ελευθερία της γνώμης τους, την πληροφόρηση, την παιδεία» επεσήμανε η κ. Μακρίδου συμπληρώνοντας πως αυτά τα δικαιώματα θεωρούν σημαντικά, υπερασπιζόμενοι την ελευθερία των παιδιών για σωματική, κοινωνική και ηθική ευημερία τους ανεξαρτήτων διακρίσεων.

Ευχαριστίες

Για την συμμετοχή τους στην 8η Έκθεση Παιδικού Βιβλίου το ΔΣ της ΧΕΝ Κομοτηνής ευχαρίστησε τα Βιβλιοπωλεία: «Βαφειάδης», «book stop», «Δημοκρίτειο», «Παιδεία», καθώς και το προσωπικό του ΚΔΑΠ του Δήμου Κομοτηνής που έδωσαν την δυνατότητα στα παιδιά να τραγουδήσουν, να χορέψουν, να ζωγραφίσουν,  να κατασκευάσουν.

Ευχαρίστησαν επίσης την εκπαιδεύτρια και τις μαθήτριες του τμήματος «Βοηθός βρεφονηπιοκόμων» του Ι.Ε.Κ ΔΥΠΑ Κομοτηνής για το παιχνίδι ανακύκλωσης που έπαιξαν με τα παιδιά, αλλά και την Πρόεδρο της ΔΚΕΠΠΑΚ για την υποστήριξη-χορηγία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.