Θεσμο θελει να καταστησει το «Πανηγυρι της πολης μας» ο ΜΟΚ

Με στόχο και την ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού στην Κομοτηνή

Θεσμό ευελπιστεί να καταστήσει το «Πανηγύρι της πόλη μας» ο Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής το οποίο θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα, 25 Ιουλίου και ώρα 21:30 στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής, με αφορμή τον Εορτασμό της Πολιούχου της Κομοτηνής, Αγία Παρασκευή. 

Όπως ανακοινώθηκε από πλευράς του ΜΟΚ η αρχή θα γίνει με τον Μέγα Εσπερινό και τη Λιτάνευση της Εικόνας της Αγίας Παρασκευής για να ακολουθήσει το πανηγύρι, το οποίο θα πλαισιώσει μουσικά η ορχήστρα  «Μπάντα Τέτοια» και ο Θανάσης Δούκας. 

Όπως εξήγησε μιλώντας το πρωί της Τρίτης, 19 Ιουλίου στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο πρόεδρος του ΜΟΚ κ.Στέφανος Κούκλαρης, αποτελεί μια σκέψη των τελευταίων χρόνων η υλοποίηση της οποίας ωστόσο αναβλήθηκε πολλές φορές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των απαγορεύσεων αυτού.

«Δειλή» αρχή αλλά πολλά σχέδια για το μέλλον

Επιθυμία των μελών του Συλλόγου είναι η δημιουργία ενός νέου θεσμού που θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο, με στόχο και την ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή μας, με τα πρώτα δειλά βήματα να γίνονται φέτος, αλλά τις ιδέες για την εξέλιξή του να είναι πολλές, όπως και η διάθεση των μελών του ΜΟΚ να το καταστήσουν έναν πολυήμερο θεσμό.

Όπως εξήγησε ο κ.Κούκλαρης από την πρώτη στιγμή τόσο η ΙΜΜΚ όσο και η ΔΚΕΠΠΑΚ αντιμετώπισαν πολύ θετικά τον θεσμό, κρίνοντας επιτεύξιμο το στοίχημα «να ζωντανέψει και να φέρει κόσμο στην πόλη». Για τον λόγο άλλωστε αυτό συμβάλλουν και στην φετινή πρώτη διοργάνωση, που ευελπιστούν να κερδίσουν και την θετική άποψη πολιτών και επισκεπτών.

Ερωτηθείς για το μέλλον ο πρόεδρος του ΜΟΚ τόνισε πως βασικός στόχος αποτελεί η αύξηση των ημερών του πανηγυριού, με καλεσμένα διάφορα χορευτικά και όχι μόνο συγκροτήματα από άλλες πόλεις, αλλά και ευρύτερο εμπλουτισμού των δράσεών του.

Ανοιχτοί σε κάθε συνεργασία για το καλό της πόλης

Ο ίδιος απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής προς όλους ώστε όπως υπογράμμισε «να μας δώσουν δύναμη και αισιοδοξία με στόχο τα επόμενα χρόνια να γίνει πιο πλούσιο και δυνατό σε δράσεις».  Άλλωστε ο ΜΟΚ συνεχίζει και εξελίσσει την λειτουργία του, αρχής γενομένης από τα χορευτικά τμήματα του, που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ξεκινήσουν κανονικά το φετινό φθινόπωρο, όπως και το σύνολο των καθιερωμένων δράσεων του, ψυχαγωγικού και ενημερωτικού χαρακτήρα.

«Είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρόταση και συνεργασία για το καλό του τόπου μας και την ανάδειξη της λαογραφίας της περιοχής μας» κατέληξε ο ίδιος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.