Θερμη υποδοχη στον Βαγγελη Χριστοπουλο στην Κομοτηνη

Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου στην Κρήτη

Θερμή ήταν η υποδοχή στην Κομοτηνή για τον Πρωταθλητή του Ζίου Ζίτσου Βαγγέλη Χριστόπουλο, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έλαβε χώρα στην Κρήτη.

Ο τελικός της κατηγορίας -66 κιλά κάτω των 18 ετών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 1 Απριλίου στο Ηράκλειο Κρήτης, και ο αθλητής του Budo Academy Fighters με σπουδαία εμφάνιση κατάφερε να επικρατήσει του αντιπάλου του.

Στην επιστροφή του λοιπόν από το πρωτάθλημα το πρωί του Σαββάτου, μαζί με τον προπονητή του Πάρη Μαρινέλη, και τον συναθλητή του Θόδωρο Χριστοφορίδη, φίλοι και συγγενείς τους περίμεναν στο Ηρώο της πόλης, για να τους δώσουν συγχαρητήρια για την διάκριση, που είναι αποτέλεσμα μιας μεγάλης προσπάθειας και συνεχούς δουλειάς.

Αποτέλεσμα μιας μεγάλης προετοιμασίας

«Προετοιμαζόμασταν συνεχώς για τους αγώνες εδώ και καιρό» σημείωσε ο πρωταθλητής, που στην αρχή πέτυχε την τέταρτη θέση στο παγκόσμιο, και στη συνέχεια επικεντρώθηκε στο πανευρωπαϊκό, αντιμετωπίζοντας  δυνατούς αθλητές πολύ καλού επιπέδου.

«Κανένας που έρχεται στο Ευρωπαϊκό δεν είναι τυχαίος αθλητής» σημείωσε χαρακτηριστικά για να αναφερθεί στη συνέχεια στην πρωτιά που κατέκτησε. «Σηκώσαμε την Ελλάδα ψηλά στην Ευρώπη, και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό» ανέφερε. Το άθλημά τους, τόνισε, είναι ωραίο, με πολύ ανταγωνισμό και έχει μεγάλο μέλλον. Ήδη άλλωστε πολλοί αθλητές από την Κομοτηνή έχουν κατακτήσει διακρίσεις, για αυτό και πρότεινε σε όσους νέους το σκέφτονται να το ακολουθήσουν.

Συνεχίζει την προσπάθεια ο Σύλλογος

Από την πλευρά του ο προπονητής κ. Μαρινέλης ανέφερε πως μετά το πανελλήνιο πρωτάθλημα οι αθλητές του Συλλόγου πήραν τρεις θέσεις στην Εθνική Ομάδα, και δύο αθλητές κατέβηκαν στο Πανευρωπαϊκό με πολλές προσδοκίες.

«Το είχαμε πει ότι σε κάποια στιγμή θα φέρουμε μεγάλο μετάλλιο, όπως και έγινε» σημείωσε, κατακτώντας την πρώτη θέση ενώ ο έτερος αθλητής, ο Θόδωρος Χριστοφορίδης, είναι μέσα στην επτάδα.

«Δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά, είχαμε υποσχεθεί ότι θα φέρουμε μετάλλιο στην Κομοτηνή μετά το παγκόσμιο και την τέταρτη θέση σε αυτό, όπως και έγινε» κατέληξε.

Ο έτερος αθλητής, Θόδωρος Χριστοφορίδης, τόνισε πως όλα θέλουν προπόνηση και αφοσίωση, και οι μεγαλύτερες διακρίσεις θα έρθουν σιγά σιγά, στην ώρα τους.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, αυτή ήταν η πρώτη φορά που κατέβαινέ σε διεθνές πρωτάθλημα, και ήταν μια πάρα πολύ καλή εμπειρία, και θα συνεχίσει για τις επόμενες διοργανώσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.