Θεοδωρικακος: Ενισχυση των ελληνοτουρκικων συνορων με 250 συνοριοφυλακες

«Ασφάλεια στα σύνορα, ασφάλεια σε όλη τη χώρα» τόνισε από τις Καστανιές

Για επιπλέον ενίσχυση του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας στον Έβρο τους επόμενους μήνες, με 250 νέους συνοριοφύλακες, το έργο του φράχτη και την αποφασιστικότητα της Ελλάδας στην υπεράσπιση της ειρήνης και της σταθερότητας μαζί με προάσπιση των συνόρων της από οποιαδήποτε απειλή, μίλησε από τις Καστανιές, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως τόνισε, στις Καστανιές έχει ολοκληρωθεί ο φράχτης μήκος 37 χιλιομέτρων, ο οποίος ενδυναμώνει την ασφάλεια των συνόρων μας, προϋπόθεση για την ασφάλεια των πολιτών σε όλη την χώρα.

Η Ελλάδα, σημείωσε, αποτελεί δύναμη ειρήνης και σταθερότητας, τηρεί απαρέγκλιτα τις αρχές του Ευρωπαϊκού Δικαίου, αλλά ταυτόχρονα είναι απολύτως έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε επιβουλή, οποιαδήποτε απειλή.

«Και είμαστε ακόμα πιο ενισχυμένοι μετά την υπογραφή της στρατηγικής συμμαχίας της πατρίδας μας με τη Γαλλία» ανέφερε, ενώ παραμένουν σε ετοιμότητα όλες οι δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή, με την αυτοδιοίκηση, με την τοπική κοινωνία, σε ολόκληρο τον Έβρο.

«Ενισχύουμε ακόμη περισσότερο αυτές τις δυνάμεις με την πρόσληψη 250 νέων Συνοριοφυλάκων, οι οποίοι θα ενισχύσουν το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας που συνδράμει στην ασφάλεια των συνόρων» σημείωσε.

Αυτό που έχει σημασία να γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, ανέφερε, είναι ότι είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα, σε απόλυτη επαγρύπνηση και ότι δεν θα μείνει τίποτα που θα πρέπει να κάνουμε και να μην το κάνουμε για την ασφάλεια τους. «Ασφάλεια στα σύνορα, ασφάλεια σε όλη τη χώρα» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.