Θεμελια για την νεα οικοδομη που δημιουργει η Διαχειριστικη Επιτροπη Μουσουλμανικης Περιουσιας Κομοτηνης

Στόχος τα έσοδα από τα διαμερίσματα να ενισχύσουν τις πολλαπλές δράσεις της

Την επίσημη θεμελίωση της οικοδομής που θα ανεγερθεί από την Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης 31 Μαρτίου τα μέλη της επιτροπής.

Πρόκειται για ένα τετραώροφο κτίσμα, στην συμβολή των οδών Στ. Κυριακίδη Νικ. Ζωίδη, το οποίο σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Σελήμ Ισά, θα αποτελείται από 8 γκαρσονιέρες και ένα ισόγειο κατάστημα.

«Είναι ένα από τα σχέδιά που υλοποιούμε στη Διαχειριστική» σημείωσε, τα οποία συνεχίζονται. Η πανδημία καθυστέρησε λίγο τον όλο προγραμματισμό, αλλά και δημιούργησε θέματα στην χρηματοδότηση της επιτροπής, ιδιαίτερα από την ενοικίαση των ακινήτων της.

Το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να διαρκέσει περίπου 2 χρόνια, όμως περιμένουν, σημείωσε, να προχωρήσουν το επόμενο διάστημα τόσο στη δημιουργία αίθουσας εκδηλώσεων, όσο και Γηροκομείου.

Η κατασκευή του κτιρίου θα βοηθήσει στην αύξηση των εσόδων της Διαχειριστικής, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα, και θέλει να συνεχίσει να το κάνει και το επόμενο διάστημα.

Ειδικά για το Γηροκομείο, σημείωσε πως έχουν διάφορα σχέδια κατά νου, είτε για τη δημιουργία του σε οικόπεδο της ΔΕΜΠ, είτε για την αγορά υφιστάμενου κτιρίου και μετατροπής του.

«Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το καλό του τόπου»

Ερωτηθείς για πρόσφατα θέματα που εγέρθηκαν από την Τουρκία για τη μειονότητα ο κ. Σελίμ Ισά, ήταν ξεκάθαρος και χωρίς περιστροφές. «Όλοι εδώ είναι Έλληνες πολίτες. Τι αποφάσεις βγαίνουν από το εξωτερικό δεν μας αφορούν», υπογράμμισε για να συμπληρώσει «το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το καλό του τόπου. Εμείς εδώ χριστιανοί μουσουλμάνοι ζούμε αδερφικά, μεγαλώσαμε μαζί, και πιστεύω είμαστε πιο δυνατοί μαζί».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.