Θεμα επιβιωσης αντιμετωπιζουν οι πολυτεκνοι της Ροδοπης

Συνεχώς μειώνεται ο αριθμός των νέων οικογενειών με τέσσερα ή παραπάνω παιδιά, τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Ροδόπης Αγγελική Τσουκάτου

Χρειάζεται μέριμνα τόσο από το κεντρικό κράτος, όσο και από την Τοπική αυτοδιοίκηση 

Μονόδρομος αποτελεί η ενίσχυση και η στήριξη της πολιτείας, ώστε να ανακοπεί η μείωση των πολύτεκνων οικογενειών στην πόλη μας, η οποία έχει επιταχυνθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων Ροδόπης κ. Αγγελική Τσουκάτου.

Η πρόεδρος αναφέρθηκε στα πολλά ζητήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι πολύτεκνες οικογένειες, και τα οποία θεωρεί ανασχετικό παράγοντα για τα νέα ζευγάρια, ώστε να κάνουν πολλά παιδιά, κατά την επίσκεψη του βουλευτή Ροδόπης κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στο Σύλλογο.

Ο σύλλογος έχει 1897 μέλη, από τα οποία δυστυχώς μόνο τα 520 είναι ενεργά, και γενικότερα φθίνουν συνεχώς.

Η μείωση του αριθμού νέων πολύτεκνων είναι εμφανής και από τα παιδιά που θα πήγαιναν στην πρώτη τάξη φέτος, και θα έπαιρναν τις τσάντες που δώρισε ο σύνδεσμος φιλίας FELBERT μέσω του κ. Στυλιανίδη, είναι μόλις 25, όταν προηγούμενες χρονιές θα είχαν 60.

Η ακρίβεια χτυπά τους πολύτεκνους

 «Οι ανάγκες των πολυτέκνων, ειδικά με τις ανατιμήσεις των προϊόντων και την ακρίβεια που υπάρχει, είναι μεγάλες» σημείωσε, και ειδικά στον ακριτικό μας νομό, το πρόβλημα είναι μεγάλο, με την πολυετή κρίση της προηγούμενης δεκαετίας να έχει οδηγήσει πολλά από τα μέλη του στο εξωτερικό.

«Κάθε χρόνο έχουμε λιγότερα παιδιά στο σχολείο, και λιγότερες εγγραφές νέων μελών» ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως πέρυσι, στις βραβεύσεις που κάνει κάθε χρόνο ο Σύλλογος για τις μητέρες που έκαναν το τέταρτό τους παιδί, βραβεύτηκαν μόλις τρεις γυναίκες.

Η αλλαγή αυτή οφείλεται τόσο στην οικονομική κρίση, όσο και στην αλλαγή νοοτροπίας, αλλά η κ. Τσουκάτου τόνισε πως για να αναστραφεί η κατάσταση, θα πρέπει να δοθούν κίνητρα από το κράτος, αλλά και τους τοπικούς φορείς.

Ως παράδειγμα έφερε το Δήμο Προσοτσάνης, ο οποίος για το κάθε νέο παιδί πέρα από τα 3 δίνει 1.000 ευρώ, που βοηθά με τα πρώτα έξοδα, και είναι σημαντικό να υπάρχει παράλληλα και η βοήθεια του κράτους.

«Θα πρέπει να υπάρχουν βοηθήματα τα οποία θα απαλύνουν την τσέπη μας, γιατί ήδη όλοι οι πολύτεκνοι έχουν θέμα επιβίωσης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.