Θελουν να απεργησουν οι δασκαλοι, αλλα δεν μπορουν!

Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας στην Κομοτηνή, ενόψει των κινητοποιήσεων του κλάδου

Κυλιόμενη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια τα απογεύματα αλλά και καταστάσεις πρόθεσης συμμετοχής σε απεργία προτείνουν οι δάσκαλοι της Ροδόπης

Ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή, με πάνω από το 80% των μελών του Συλλόγου να παρίσταται, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης «Οι Τρείς Ιεράρχες» η οποία έλαβε αποφάσεις για τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιήσει ο σύλλογος το επόμενο διάστημα.

Κατά τη γενική συνέλευση κατατέθηκε η εισήγηση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, για τη λήψη αποφάσεων κλιμάκωσης της αγωνιστικής δράσης με την πραγματοποίηση απεργιακών αγωνιστικών κινητοποιήσεων διάρκειας με επαναλαμβανόμενη μορφή (3ήμερες – 5ήμερες).
 
Η Γενική Συνέλευση, όπως σημείωσε η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παναγιώτα Βενετοπούλου, δεν έκανε αποδεκτή την πρόταση της Ομοσπονδίας, με τα μέλη της να αντιπροτείνουν μια σειρά δράσεων οι οποίες και ψηφίστηκαν από τη συνέλευση, και θα κατατεθούν κατά την ολομέλεια των συλλόγων της χώρας το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, όταν και θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί.
 
Έτσι λοιπόν η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΔΟΕ, και εκείνη την ημέρα να πραγματοποιήσει μια πορεία διαμαρτυρίας, σε σημείο το οποίο θα αποφασιστεί από το ΔΣ του συλλόγου, πιθανότατα από την κεντρική πλατεία προς τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ή αντίθετα.
 
Επιπλέον προτάθηκαν απογευματινά συλλαλητήρια και παραστάσεις διαμαρτυρίας όποτε αυτό απαιτείται, μετά από πρόταση του ΔΣ και ενημέρωση προς τα μέλη, ενώ σε περίπτωση που αποφασιστούν από την ομοσπονδία πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχόμενες και επαναλαμβανόμενες, να γίνεται κυλιόμενη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη Ροδόπη, κάτι που σημαίνει πως αν η απεργία είναι για παράδειγμα πενθήμερη, η Ροδόπη θα χωριστεί σε πέντε κομμάτια και κάθε κομμάτι θα συμμετέχει στην απεργία σε διαφορετική μέρα.
Και αυτό, όπως τόνισε η κ. Βενετοπούλου, γιατί πλέον η οικονομική κατάσταση έχει γίνει τόσο δύσκολη που οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν ευκολά να κάνουν πολλές μέρες απεργίας.

Σε αυτό το μήκος κύματος κινείται και η επόμενη πρόταση που ψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση δηλαδή να δίδεται στο Υπουργείο Παιδείας μέσω της Ομοσπονδίας, ονομαστική κατάσταση πρόθεσης συμμετοχής σε απεργία, δηλαδή να δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί ότι έχουν την πρόθεση να απεργήσουν, αλλά δεν μπορούν λόγω οικονομικής αδυναμίας. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στο σχολείο, όμως το Υπουργείο θα γνωρίζει ότι το κάνουν όχι γιατί δεν θέλουν να συμμετάσχουν στην απεργία, αλλά γιατί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα.

«Ο τρόπος με τον οποίο μας έχουν φέρει οικονομικά οι αποφάσεις των κυβερνήσεων δεν μας επιτρέπουν να συμμετάσχουμε σε πολυήμερους απεργιακούς αγώνες, οπότε η πρόθεση υπάρχει, η θέληση υπάρχει, τα ονόματα και οι υπογραφές μας είναι εδώ» σημείωσε η κ. Βενετοπούλου, επισημαίνοντας πως η αποδοχή των προτάσεων ήταν σχεδόν καθολική, με το 95% των παρόντων να είναι υπέρ.
 
Τόνισε δε πως αυτή ήταν η πρώτη φορά, τουλάχιστον εδώ και πολλά χρόνια, που σε Γενική Συνέλευση, η οποία δεν είναι εκλογοαπολογιστική, υπήρξε τόσο μεγάλη συμμετοχή αλλά και αποφάσεις, κάτι που δείχνει το ενδιαφέρον όλου του κλάδου για τις εξελίξεις στην εκπαίδευση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.