Θεια Λειτουργια για τους υποψηφιους των Πανελληνιων στην Κομοτηνη

«Δίνουμε κάθε μέρα εξετάσεις ήθους και ανθρωπιάς στη ζωή μας» υπενθύμισε στους μαθητές ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων

Μεγάλη ήταν για ακόμα μια χρονιά η προσέλευση μαθητών που ξεκινούσαν τις εξετάσεις τους τις επόμενες μέρες, στη Θεία Λειτουργία που τέλεσε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων την Παρασκευή 11 Ιουνίου, όπου δεήθηκε ιδιαίτερα υπέρ φωτισμού και ενδυναμώσεως των διαγωνιζομένων μαθητών στις Πανελλήνιες.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους νέους, τονίζοντας πως αυτή είναι μόνο μία από τις δοκιμασίες που θα συναντήσουν στη ζωή.

Για ακόμα μια φορά μαθητές προσήλθαν στη Θεία Λειτουργία που πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης

Ο τοπικός ποιμενάρχης αναγνώρισε πως οι μαθητές που δίνουν φέτος πανελλήνιες ταλαιπωρήθηκαν περισσότερο από τους μαθητές που έδιναν άλλες χρονιές, μιας και έρχονται να δώσουν εξετάσεις μετά από δύο χρόνια πανδημίας, υπογράμμισε ωστόσο πως βρίσκονται όλοι κοντά τους για να τους στηρίξουν.

Να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, προέτρεψε τα παιδιά ο Σεβασμιώτατος

Άλλωστε όπως έσπευσε να συμπληρώσει ίσως αυτή να μην είναι η καθοριστικότερη στιγμή της ζωής τους, όπως φαίνεται τώρα, για αυτό τους ζήτησε να μην σταματούν να προσπαθούν. «Να μην απογοητεύεστε ποτέ, να έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας» σημείωσε, υπενθυμίζοντας πως εξετάσεις δεν είναι μόνο οι Πανελλήνιες, αλλά δίνουμε κάθε μέρα εξετάσεις ήθους και ανθρωπιάς στη ζωή μας.

Μετά το πέρας της Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης μαζί με το αντίδωρο και τη σοκολάτα που έδωσε στα παιδιά, τους διένειμε και γραφίδα, όχι για να τους βοηθήσει να γράψουν καλύτερα, όπως θα έλεγε κάποιος κακεντρεχής, αλλά για να τον έχουν ως ανάμνηση στο γραφείο τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.