Θεια Λειτουργια για τους υποψηφιους των εξετασεων

Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων «Δεν ήρθατε εδώ, αδιάβαστοι όντας, να πάρετε το στυλό να γράψετε άριστα, αλλά να ζητήσετε τη χάρη του Θεού, όπως ζητάμε όλοι στις δύσκολες στιγμές μας»

Εσπερινή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, όπου δεήθηκε ιδιαιτέρως υπέρ φωτισμού και ενδυναμώσεως των υποψηφίων μαθητών των Πανελληνίων εξετάσεων τέλεσε το βράδυ της Πέμπτης, 1 Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.
 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης προσκάλεσε τους τελειοφοίτους να αποβάλλουν το άγχος των εξετάσεων, καθώς «ο άνθρωπος δίδει καθημερινώς εξετάσεις στη ζωή του», επεσήμανε δε ότι «η Πατρίδα μας έχει ανάγκη από μορφωμένους και ικανούς νέους που με το δυναμισμό τους και τη διάθεση για το ανώτερο και ποιοτικότερο μπορούν να αλλάξουν τα παρόντα και να εγγυηθούν ένα καλύτερο αύριο».
 
Σημείωσε μάλιστα πως αυτοί θα κληθούν να διαχειριστούν το μέλλον του κόσμου, τον οποίο τους παραδίδουν σε μια όχι τόσο καλή κατάσταση.
 

Επίσης, παρακάλεσε τους γονείς να συμπαρίστανται ιδιαιτέρως αυτό το διάστημα στα παιδιά τους χωρίς να τους μεταδίδουν την αγωνία τους, παραλλήλως δε ανέφερε ότι καθ’ όλο το διάστημα των εξετάσεων θα τελούνται Παρακλητικού Κανόνες προς πνευματική ενίσχυση των διαγωνιζομένων, οι οποίοι ανεξαιρέτως αποτελούν μέλη της Εκκλησίας μας.
 

Πριν το πέρας της λειτουργίας ο Μητροπολίτης κάλεσε κοντά του τα παιδιά, τονίζοντάς τους πως είναι σπουδαίες οι εξετάσεις, όμως δεν είναι οι σπουδαιότερες στη ζωή υπογραμμίζοντας πως μέσα από τις σπουδές τους θα κληθούν να αναμορφώσουν την Ελλάδα, δίνοντάς της ένα άλλο ήθος.
 

«Και αν λειτουργούμε σήμερα, είναι για να εκκλησιάσουμε αυτή την προοπτική» σημείωσε, ενώ αναφέρθηκε και στην αντιπαράθεση που υπήρξε στα κοινωνικά δίκτυα, με κάποιους να χαρακτηρίζουν μεταξύ άλλων σκοταδισμό τη λειτουργία αυτή.
 

«Ναι θα σας δώσω ένα στυλό, αλλά ενθύμιο, δεν θα σας δώσω ένα στυλό για να γράψει μόνο του και εσείς να μην διαβάζετε. Εγώ σας λέω ότι θα πρέπει να έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας. Εάν έχετε θα γράψετε ό,τι μπορείτε, και αυτό το λίγο ή το πολύ θα είναι η προίκα σας, όχι για να μπείτε στο πανεπιστήμιο, το ζητούμενο είναι να γίνετε άνθρωποι, να ξέρετε να διαχειρίζεστε τη ζωή σας και να μην σας πηγαίνει ο καθένας όπου θέλει» εξήγησε ο Σεβασμιώτατος και συνέχισε «για να βάλω τα πράγματα στη θέση τους, γιατί ξέρετε κάποιοι αυτή τη Λειτουργία θέλουν να τη διακωμωδήσουν, να της δώσουν τα χαρακτηριστικά που εκείνοι έχουν μέσα στο μυαλό και την καρδιά τους, δεν ήρθατε εδώ αδιάβαστοι όντας να πάρετε το στυλό να γράψετε άριστα, αλλά να ζητήσετε τη χάρη του Θεού όπως ζητάμε όλοι στις δύσκολες στιγμές μας». «Αν δεν γνωρίζετε», διευκρίνισε κλείνοντας, «δεν θα μπορέσετε να γράψετε, ούτε τα στυλό τα οποία πήρατε ως αντίδωρο θα γράψουν μόνα τους». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.