«Θεατρικη Ανοιξη Εφηβων»: οι μαθητες σε ρολο ηθοποιου

2 με 4 Μαΐου από το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης

Το τριήμερο από 2 έως 4 Μάιου οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Κομοτηνής αλλά και του Σουφλίου υπόσχονται να φέρουν στην πόλη μας την «Θεατρική Άνοιξη Εφήβων». Πρόκειται για το μαθητικό φεστιβάλ θεάτρου, που είχε προαναγγελθεί στο πλαίσιο του Δικτύου «Τα ΔΗΠΕΘΕ της Εγνατίας Οδού» και θα πραγματοποιηθεί σε συνδιοργάνωση του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης.

Τις δύο πρώτες ημέρες του φεστιβάλ  μαθητές του Μειονοτικού Γυμνασίου Λυκείου Κομοτηνής και του ΓΕΛ Σουφλίου θα ανεβαίνουν στη σκηνή του Πολιτιστικού Κυττάρου παρουσιάζοντας οι μεν πρώτοι ένα δικό τους δίγλωσσο έργο αλλά και μονόπρακτα του Αντόν Τσέχωφ οι δε δεύτεροι τον «Ματωμένο Γάμο» του Φεντερίκο Γκαρσία Λόρκα. Το φεστιβάλ θα κλείσει με ένα αφιέρωμα στην Οπερέτα, το οποίο περιλαμβάνει ομιλία για το είδος από τον Αν. Καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ κ. Γιώργο Τσομή και την επανάληψη της μουσικοθεατρικής παράστασης «Η οπερέτα δικάζεται» που είχαν παρουσιάσει τον Μάρτιο οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τρίτη 2 Μαΐου 2017, 18.30-21.00, Πολιτιστικό Κύτταρο Κομοτηνής (αίθουσα πρώην κινηματογράφου Rex)

α) «Ενώ υπήρχε μια ελπίδα» (δίγλωσσο έργο μαθητών της Β΄ Λυκείου), Μειονοτικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κομοτηνής, υπεύθυνη καθηγήτρια Σιμπέλ Αλή
β) «Αλογίσιο όνομα», «Η εκδίκηση μιας γυναίκας», «Ο αριθμός», μονόπρακτα του Α. Τσέχωφ, υπεύθυνη καθηγήτρια Μαρία Αλεξίου.
Τετάρτη 3 Μαΐου 2017, 17.30-19.30, Πολιτιστικό Κύτταρο Κομοτηνής (αίθουσα πρώην κινηματογράφου Rex)
«Ματωμένος Γάμος» Φ. Γκ. Λόρκα, παράσταση του ΓΕΛ Σουφλίου, υπεύθυνες καθηγήτριες Μαρία Πατσιά και Σπυριδούλα Καραγιάννη.
Να σημειωθεί ότι στην είσοδο του Πολιτιστικού Κυττάρου Κομοτηνής θα φιλοξενείται έκθεση με προσωπεία και έργα θεατρικής ζωγραφικής, τα οποία φιλοτέχνησαν μαθητές γυμνασίων και λυκείων της Κομοτηνής υπό την εποπτεία καθηγητών αισθητικής αγωγής, στο πλαίσιο των Δράσεων Πολιτισμού του Δικτύου «Τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Εγνατίας Οδού».

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017, 19.00-21.00, Αμφιθέατρο Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Κομοτηνής

«Αφιέρωμα στην οπερέτα»
α) «Οπερέτα: η ελαφρά, παίζουσα Μούσα. Η γέννηση, η εξέλιξη και η ακμή ενός μουσικοθεατρικού είδους», Γεώργιος Τσομής, Αναπληρωτής Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης
β) «Η οπερέτα δικάζεται», μουσικοθεατρική παράσταση του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Κομοτηνής, υπεύθυνες καθηγήτριες Ό. Αμανατοπούλου, Ε. Αθανασιάδου, Σ. Καραπακλίδου, Σ. Ιερωνύμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.