Θεατρικες «Περιπετειες των γραμματων…» στη Δημοτικη Βιβλιοθηκη Κομοτηνης

Εκπαιδευτικό παιχνίδι με βάση τα παιδικά βιβλία της εκπαιδευτικού Ανδρονίκης Παντελίδου

Με μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς των παιδιών ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου οι δράσεις με το εκπαιδευτικό παιχνίδι «Οι περιπέτειες των γραμμάτων…» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, με την παιδαγωγό και συγγραφέα Ανδρονίκη Παντελίδου.

Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια, που θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στην Δημοτική Βιβλιοθήκη, βασίζονται στα δύο βιβλία της κ. Παντελίδου, «Η αλφαβητοχώρα – Το ομικρομικρούλη» και «Η Αλφαβητοχώρα σε Καραντίνα».

Έτσι μέσα από τη θεματική που έχουν τα δύο βιβλία, το πρώτο για τον σχολικό εκφοβισμό και το δεύτερο για την κατάσταση που βιώνουμε στην καραντίνα, δημιουργήθηκε μια διαδραστική εμπειρία, ιδανική για να μπορέσουν να περάσουν ευχάριστα οι μικροί συμμετέχοντες, αλλά και να έρθουν σε επαφή με τα νοήματα του βιβλίου.

Όπως τόνισε η συγγραφέας, θα γίνουν τέσσερις δράσεις συνολικά, από δύο για κάθε βιβλίο, ξεκινώντας αυτό το Σάββατο με τον Ομικρομικρούλη.

Σε αυτή τα παιδιά ζωγράφισαν τους ήρωες, δούλεψαν το κείμενο, ώστε να αντιληφθούν την ψυχοσυναισθηματική κατάσταση του κάθε ήρωα, και στη συνέχεια, αφού συζήτησαν για το βιβλίο, έκαναν ένα μικρό θεατρικό παιχνίδι με τα παιδιά να γίνονται μέρος της ιστορίας.

Η μετάβαση από το βιβλίο στο θεατρικό δεν ήταν δύσκολη, σύμφωνα με την κ. Παντελίδου που εκμυστηρεύθηκε ότι ήθελε από παλιά να κάνει ένα θεατρικό για τα θέματα που θίγονται. Και ενώ αρχικά βγήκε σε παραμύθι, η ιδέα ήταν πολύ δυνατή εξ ου και την προσάρμοσε, και τώρα θέλει να το βγάλει είτε σε βιβλίο, είτε και για τους συναδέρφους της για να έχουν τις οδηγίες για να το αποδώσουν στην τάξη.

Ανάλογα θα κινηθεί και για το δεύτερο βιβλίο, το οποίο θα γνωρίσουν τα παιδιά που συμμετέχουν σε επόμενες δράσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.