Θασος: Σε κινδυνο η ζωη ασθενων αφου δεν υπαρχει παντα πλοιο για τη μεταφορα τους στην Καβαλα

Ελλείψεις στα πλοία επιφυλακής για τη μεταφορά επειγόντων περιστατικών, καταγγέλλει ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πρίνου

Η οδύσσεια ενός 62χρονου κατοίκου της Θάσου ο οποίος υπέστη, την περασμένη εβδομάδα, σοβαρό έμφραγμα και χρειάστηκε να μεταφερθεί από το Κέντρο Υγείας Πρίνου στο νοσοκομείο της Καβάλας, αλλά δεν υπήρχε το απαραίτητο πλοίο για τη διακομιδή του, έφερε στην επιφάνεια το ζήτημα των ελλείψεων στα βραδινά σκάφη που πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πρίνου, Θωμάς Αγγελόπουλος, αποκαλύπτει ότι τους καλοκαιρινούς μήνες, που είναι ιδιαίτερα αυξημένη η προσέλευση του κόσμου, το νησί έμενε τουλάχιστον για μία με δύο μέρες την εβδομάδα χωρίς πλοίο επιφυλακής κατά τις βραδινές ώρες, αλλά και χωρίς σκάφος του λιμενικού που είχε υποστεί μηχανική βλάβη.

Από τις τρεις ακτοπλοϊκές εταιρίες που πραγματοποιούν τα δρομολόγια Κεραμωτή-Θάσος, οι δύο από αυτές έχουν προγραμματίσει βραδινές βάρδιες για 25 βράδια το μήνα, με την τρίτη εταιρία να μη δέχεται να συνεργαστεί. Όπως αναφέρει ο κ. Αγγελόπουλος έχει ενημερώσει το υπουργείο Ναυτιλίας και την αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια, ωστόσο δεν μπορούν να παρέμβουν.

Με σκάφος από την πετρελαϊκή Καβάλας μεταφέρθηκε ασθενής

Ένα απίστευτο… όμως αληθινό περιστατικό αποκάλυψε ο κ. Αγγελόπουλος. «Πριν από περίπου δύο μήνες, ασθενής με πνευμονικό οίδημα, σε σοβαρή κατάσταση, αναγκάστηκε να διακομισθεί με πλοίο που παρείχε η πετρελαϊκή Καβάλας. Το καράβι αυτό φυσικά δεν είναι κατάλληλα διαμορφωμένο για τέτοιες περιπτώσεις. Ο ασθενής βρισκόταν έξω στο κατάστρωμα με τις φιάλες οξυγόνου».

Ακόμα πιο δύσκολοι οι χειμερινοί μήνες

Ανησυχία εκφράζει ωστόσο ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας, ιδιαίτερα για το διάστημα του χειμώνα, όπου τα ήδη υπάρχοντα δρομολόγια των πλοίων λιγοστεύουν. «Το χειμώνα τα δρομολόγια αραιώνουν, είναι ανά δύο με τρεις ώρες και το βράδυ σταματούν νωρίτερα. Πολλές φορές αναγκαζόμαστε να κρατάμε εδώ τους ασθενείς το βράδυ για να φύγουν με το πρώτο πρωινό πλοίο, στις 5.00», δηλώνει ο κ. Αγγελόπουλος.

«Το νησί της Θάσου κατοικείται περίπου από 15.000 μόνιμους κατοίκους, τους οποίους εξυπηρετεί το Κέντρο Υγείας. Πρέπει να ασκηθεί πίεση στην τρίτη ναυτιλιακή για να καλύπτει κάποια βράδια. Είναι στα πλαίσια της εταιρικής ευθύνης», καταλήγει ο ίδιος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.