Θαλασσιες δρασεις σε Μαρωνεια και Φαναρι στο φετινο Φεστιβαλ Θρακικου Πελαγους

Βόλτες με ιστιοφόρα στο Λιμάνι του Φαναρίου, αθλητικές δράσεις στην παραλία, αλλά και συναυλία με παρουσίαση συνταγών στη Μαρώνεια περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Θαλάσσιες δράσεις και εκπαιδεύσεις στις παραλίες σε Μαρώνεια και Φανάρι-Αρωγή περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους στη Ροδόπη, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες στην περιοχή μας, με τις ημερομηνίες να οριστικοποιούνται τις επόμενες μέρες.

Παράλληλα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, που αναμένεται να κοστίσει περί τις 30.000 ευρώ, θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Ο Κλέαρχος, Η Μαρίνα και ο κοντός» των Νίκου Τσιφόρου – Πολύβιου Βασιλειάδη, σε διασκευή – σκηνοθεσία Χάρη Ρώμα.

Να θυμίσουμε πως η Περιφέρεια επιθυμεί να κάνει το Φεστιβάλ, το οποίο λαμβάνει χώρα σε όλες τις παραθαλάσσιες Περιφερειακές ενότητες της, θεσμό και να συμβάλλει στην ανάπτυξη, αναγνωρισιμότητα και επισκεψιμότητα της περιοχής.

Ποιες δράσεις θα γίνουν στη Μαρώνεια

Στη Μαρώνεια θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια τελετή, με ομιλία σε περιορισμένο αριθμό ατόμων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο παραθαλάσσιου ξενοδοχείου.

Στην παραλία θα γίνει επίδειξη Τεχνικών Έκτακτης Ανάγκης από εξειδικευμένο προσωπικό στην παραλία, καθώς και επίδειξη & εκμάθηση Kayak, SUP, Wind Surf, Surf και ποδηλάτων θαλάσσης. Θα λάβει χώρα όμως και μουσική συναυλία στην Πλατεία της Μαρώνειας, μαζί με την παρουσίαση συνταγών με παραδοσιακά προϊόντα.

Δράσεις με ιστιοφόρα αλλά και στην παραλία στο Φανάρι

Όσο για τις δράσεις στην δυτική πλευρά της Ροδόπης, στο Λιμάνι του Φαναρίου θα γίνει ναύλωση τριών Επαγγελματικών Ιστιοπλοϊκών σκαφών με το κατάλληλο πλήρωμα, τα οποία θα ελλιμενισθούν στο λιμάνι του Φαναρίου και θα είναι διαθέσιμα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας προς το κοινό που επιθυμεί να κάνει με αυτά βόλτα στο Θρακικό Πέλαγος (κάθε βόλτα μπορεί να διαρκεί από μία έως δύο ώρες). Ταυτόχρονα το κοινό θα ενημερώνεται από το πλήρωμα για την ιστιοπλοϊα και την ζωή στη θάλασσα.

Στην Παραλία Φαναρίου Αρωγής, θα γίνουν μαθήματα ιστιοπλοΐας σε παιδιά με σκάφη optimist και με ειδικούς εκπαιδευτές. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί και επίδειξη ιστιοπλοϊας τριγώνου.

Επίσης θα υπάρξουν  Θαλάσσιες Δραστηριότητες, όπως επίδειξη & εκμάθηση Kayak, SUP, Wind Surf, Surf και ποδηλάτων θαλάσσης. Μετά την επίδειξη θα δοθούν 50 δωρεάν Voucher σε αυτούς που θα θελήσουν να συμμετέχουν ενεργά στα θαλάσσια σπορ, ενώ θα δοθούν και 50 δωρεάν Voucher συμμετοχής στο Θαλάσσιο Πάρκο SEA PARK.

Επίσης θα υπάρξει ενημέρωση για θέματα ασφαλείας και συμπεριφοράς στη θάλασσα, διεξαγωγή σύντομου τουρνουά Beach Volley – Beach Tennis – Foot Volley και διεξαγωγή αντίστοιχων αγώνων επίδειξης από αθλητές της περιοχής. Τέλος θα πραγματοποιηθεί και η δράση Gym On The Beach, με Live Αθλητικές Συνεδρίες δίπλα στην θάλασσα με έμπειρους επαγγελματίες γυμναστές καθώς και γαστρονομική Εκδήλωση στη Σκάλα Φαναρίου, με παρουσίαση Συνταγών με τοπικά προϊόντα σε επιχειρήσεις εστίασης και δυνατότητα γευσιγνωσίας

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.