«Θα συνεχισουμε να βροντοφωναζουμε σε καθε πλατφορμα τα ζητηματα και τα αιτηματα της μειονοτητας»

«Οργισμένη» δήλωση από τον πρόεδρο του ΚΙΕΦ

Σε δήλωση Τύπου προχώρησε χθες ο Πρόεδρος του Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας κ. Μουσταφά Αλή Τσαούς καταγγέλλοντας «προσπάθεια δημιουργίας αντίληψης από τον ελληνικό τοπικό και εθνικό τύπο αλλά και από τους πολιτικούς, προκειμένου να εμφανισθεί το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας στα άκρα (δεξιά) του πολιτικού σκηνικού με βάση την πολιτική γραμμή του». «Η προσπάθεια να τοποθετηθεί στα άκρα της πολιτικής βεντάλιας το κόμμα ΚΙΕΦ, επειδή ζητά δικαιοσύνη, φιλία, ισότητα και ειρήνη, δεν μπορεί να εξηγηθεί ούτε με μέτρο συνείδησης, ούτε με μέτρο δικαιοσύνης, ούτε με μέτρο δημοκρατίας» υπογραμμίζει στη δήλωση του, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσαούς για να σημειώσει κλείνοντας πως «μέχρι να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα και οι ελευθερίες της Μουσουλμανικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, μέχρι να της δοθούν τα δικαιώματα που πηγάζουν από τις διεθνείς συνθήκες και μέχρι να ισοποιηθούν τα πολιτικά δικαιώματα της, εμείς θα συνεχίσουμε να βροντοφωνάζουμε σε κάθε πλατφόρμα τα ζητήματα και τα αιτήματα της μειονότητας. 

Αναλυτικά η δήλωση έχει ως εξής: 

Αξιότιμε λαέ,
Τους τελευταίους μήνες, γίνεται μια προσπάθεια δημιουργίας αντίληψης από τον ελληνικό τοπικό και εθνικό τύπο αλλά και από τους πολιτικούς, προκειμένου να εμφανισθεί το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας στα άκρα (δεξιά) του πολιτικού σκηνικού με βάση την πολιτική γραμμή του. Αυτή η συνειδητή αλλά μάταιη προσπάθεια, πραγματοποιείται σχεδιασμένα για να μας αποτρέψει από την δίκαιη αναζήτηση των δικαιωμάτων μας και για να απαξιώσει τον αγώνα μας. Οι αγώνες που έδωσε το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας μέχρι σήμερα ήταν πάντοτε στα πλαίσια της δημοκρατίας και των νόμων. Το κόμμα μας, που υποστηρίζει τη φιλία, την ισότητα και την αδελφότητα συνέχισε και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να αφανίσει τις αδικίες που υπέστη η Μουσουλμανική Μειονότητα Δυτικής Θράκης και να διεκδικήσει τα δικαιώματα αυτής που πηγάζουν από τις διεθνείς συνθήκες.Ο χαρακτηρισμός του κόμματος μας και της Κοινότητας της Δυτικής Θράκης ως «εθνικιστική», δεν είναι παρά μόνο μία ευσυνείδητη επιχείρηση δημιουργίας αντίληψης κατά του κόμματος μας που υπερασπίζεται τα δικαιώματα της μειονότητας. Η προσπάθεια συσχέτισης του ΚΙΕΦ και της μειονότητας μας, που εκτίθεται κάθε μέρα σε ρατσιστικές επιθέσεις, με «ακραιότητες» είναι ισότιμη με την πολιτική αποστοχοποίηση και την πολιτική ανηθικότητα.
 
Είναι έγκλημα το να απαιτεί την ταυτότητα της μια μειονότητα; Το άτομο και η κοινωνία δεν έχουν την ελευθερία του αυτοπροσδιορισμού; Δεν είναι δημοκρατικό και νόμιμο να ζητάμε την αναγνώριση των ιστορικών μας συλλόγων που εμπεριέχουν την ταυτότητά μας στην επωνυμία τους, κατόπιν των αποφάσεων του ΕΔΔΑ; Δεν είναι δημοκρατικό δικαίωμα, η πρόταση σε αυτούς που αρνούνται τα προαναφερθέντα, το στήσιμο καλπών, για την ριζική και οριστική επίλυση του προβλήματος της ταυτότητας;
 
Αν αξιολογηθεί από άποψη ελευθερίας θρησκείας και πίστης, η μη ένδειξη σεβασμού, στη βούληση της μειονότητας μας που εξέλεξε ως μουφτήδες αυτούς που επιθυμούσε, επιπλέον η χωρίς την συναίνεση της μειονότητας πίεση που ασκείται με νόμους για τον διορισμό των ιμάμηδων στα τζαμιά, με ποια κριτήρια της δημοκρατίας και με ποιες διατάξεις διεθνών συνθηκών μπορεί να εξηγηθεί; Η αφαίρεση της διοίκησης των βακουφίων, που είναι περιουσία των προπάππων μας, από τα χέρια της μειονότητας, με ποιο νόμο μπορεί να εξηγηθεί; Ποια συνείδηση μπορεί να υποστηρίζει αυτή την αδικία;
 
Πως μπορούν να κλείσουν 57 μειονοτικά σχολεία χωρίς να ληφθεί υπόψη το εκπαιδευτικό δικαίωμα της μειονότητας και δίχως να ζητηθεί η άποψη της μειονότητας, δίχως να αξιολογηθεί η ειδική περίπτωση τους, χωρίς να ληφθεί η άποψη των σχολικών εφόρων και γονέων; Γιατί στερείται το δίγλωσσο νηπιαγωγείο από τα παιδιά μας που μετά από ένα χρόνο θα βρεθούν εντός της δίγλωσσης εκπαίδευσης; Με ποια λογική και γιατί εμποδίζεται η ίδρυση νέων γυμνασίων και λυκείων που χρειάζεται η μειονότητα;
 
Με ποιο δημοκρατικό μέτρο μπορεί να μετρηθεί και να εξηγηθεί η εφαρμογή του εκλογικού πλαφόν, που εφαρμόζεται στα κόμματα σε αυτή τη χώρα και στους ανεξάρτητους υποψηφίους; Γιατί στο χώρο της δημόσιας εργασιακής απασχόλησης οι πόρτες είναι κλειστές στα μέλη της μειονότητας; Ωρίστε, δηλώστε τον αρίθμο δημοσιών υπαλλήλων από την μειονότητα και την πλειονότητα στο νομό Ροδόπης! Επειδή υποστηρίζουμε την ισότητα, για αυτό θεωρούμαστε ασύμβατοι; Επίσης, ορίστε αποκαλύψτε το μερίδιο που παίρνει η μειονότητα από την οικονομία!
 
Ενώ εμείς είχαμε την προσμονή να βρεθούν και να βγουν ενώπιον της δικαιοσύνης αυτοί που επιτέθηκαν στο ΚΙΕΦ στις 8 Δεκεμβρίου του 2015 και κλέψανε το τρακαρισμένο αυτοκινήτο του αείμνηστου ιδρυτή μας Δρ. Σαδίκ Αχμέτ, αντί αυτού διενεργούνται τρεις προκαταρκτικές εξετάσεις κατά των διοικούντων του ΚΙΕΦ. Ποιος και με ποια λογική δικαιοσύνης μπορεί να εξηγήσει το γεγονός αυτό; Εάν δεν είναι «επιχείρηση δημιουργίας αντίληψης», τι αποτελεί η κατηγορία του κόμματος μας με «ρατσισμό» την στιγμή που το εθνικιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή καταθέτει μηνύσεις κατά των διοικούντων του κόμματος μας;
 
Επίσης, η Ελεύθερη Ευρωπαική Συμμαχία που έχει ως μέλη 45 μειονοτικά κόμματα συγκροτεί με τους Πράσινους της Ευρώπης μία ομάδα στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο. Η συνεργασία μας και η ύπαρξη μας υπό την αιγίδα αυτής της οργάνωσης μας ευχαριστεί. Κατακρίνουμε την επιθετική στάση προς τον πρόεδρο της Ελεύθερης Ευρωπαικής Συμμαχίας Franois Alfonsi, που υποστήριξε το ΚΙΕΦ ενάντια όλων αυτών που κατηγόρησαν το κόμμα μας και μ’αυτό τον τρόπο προσπάθησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις κατά την διάρκεια των προκαταρκτικών εξετάσεων.
 
Θα προτείναμε σε όλους να ξαναδιαβάσουν το μέρος της προστασίας των μειονοτήτων, το οποίο βρίσκεται μεταξύ των άρθρων 37 έως 45 στη Διεθνή Συνθήκη της Λωζάνης. Καλούμε τη χώρα μας, την Ελλάδα να παραμείνει πιστή στην υπογραφή που έχει θέσει κάτω από την Συνθήκη αυτή.
 
Περιφρονώντας την νοημοσύνη των ανθρώπων, η προσπάθεια τοποθέτησης του κόμματος ΚΙΕΦ στα «άκρα», επειδή εκφράζει αυτές τις δημοκρατικές απαιτήσεις, η προσπάθεια να τοποθετηθεί στα άκρα της πολιτικής βεντάλιας το κόμμα ΚΙΕΦ,επειδή ζητά δικαιοσύνη, φιλία, ισότητα και ειρήνη, δεν μπορεί να εξηγηθεί ούτε με μέτρο συνείδησης, ούτε με μέτρο δικαιοσύνης, ούτε με μέτρο δημοκρατίας.
 
Ο δημοκρατικός αγώνας της Μουσουλμανικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και του κόμματος ΚΙΕΦ είναι τόσο δίκαιη που δεν μπορεί να σκεπαστεί με επιχειρήσεις δημιουργίας αντίληψης, λάσπες, προσβολές και συκοφαντίες.
 
Ως κόμμα ΚΙΕΦ, θα ήθελα να μοιραστώ με εσάς τον αξιότιμο λαό μας και με την κοινή γνώμη πώς μέχρι να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα και οι ελευθερίες της Μουσουλμανικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, μέχρι να της δοθούν τα δικαιώματα που πηγάζουν από τις διεθνείς συνθήκες και μέχρι να ισοποιηθούν τα πολιτικά δικαιώματα της, εμείς θα συνεχίσουμε να βροντοφωνάζουμε σε κάθε πλατφόρμα τα ζητήματα και τα αιτήματα της μειονότητας. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.