Θα προλαβει το καλοκαιρι το Οικοτουριστικο Παρκο Φαναριου;

Συνεχίζονται πυρετωδώς οι εργασίες για το Κτίριο Υποδοχής όσο και το ανακαινισμένο κτίριο Εξυπηρέτησης Λουομένων

Παρόλο που η πανδημία συνεχίζει να αποτελεί τροχοπέδη τόσο στην καθημερινότητά μας όσο και στην οικονομική ζωή του τόπου, συνεχίζουν, ακόμα και μέσα σε αυτό τον χειμώνα του κορωνοϊού, που έχει περάσει και στην άνοιξη, να γίνονται πράγματα τα οποία αφήνουν να αχνοφαίνεται τουλάχιστον η ελπίδα για το μέλλον.

Ένα από αυτά είναι και οι εργασίες στο Οικοτουριστικό Πάρκο Φαναρίου, δίπλα στο Κάμπινγκ, οι οποίες προχωρούν με ταχύτητα, μιας και τόσο το Κτίριο Υποδοχής, στην είσοδο του χώρου, όσο και το κτίριο Εξυπηρέτησης Λουόμενων, που βρίσκεται στην παραλία κοντά στα μπανγκαλόους του Δήμου, τα νέα κτίρια έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται.


Υψώνεται σιγά σιγά το κεντρικό κτίριο υποδοχής

Υψώνεται το Κέντρο Υποδοχής

Στον δρόμο που οδηγεί προς την παραλία του Φαναρίου, λίγο πριν την περίφραξη του κάμπινγκ, έχει αρχίσει να υψώνεται το Κέντρο Υποδοχής – Πληροφόρησης και Προσανατολισμού, στο οποίο θα λειτουργήσει γραφείο υποδοχής – πληροφοριών, για την προβολή της περιοχής, της ιστορίας της, των πολιτιστικών της χαρακτηριστικών, του περιβάλλοντος, της χλωρίδας και πανίδας, υπαίθριους χώρους καθιστικών, καλυμμένους με πέργκολες αλλά και επισκέψιμο δώμα, καλυμμένο με πέργκολα, για παρατήρηση της ευρύτερης περιοχής.

Γύρω από αυτό ακόμα βρίσκονται υπό διαμόρφωση τόσο το πάρκινγκ, όσο και παιδική χαρά και άλλα σημεία που θα κάνουν τον χώρο πιο φιλικό προς τους επισκέπτες του, προσελκύοντας αρκετούς από τους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή.

Μπήκαν τα θεμέλια για το νέο τμήμα του χώρου λουόμενων

Εργασίες στο κτίριο λουόμενων

Την ίδια ώρα, μετά την κατεδάφιση τμήματος του κτιρίου εξυπηρέτησης λουομένων, το οποίο είχε εγκαταλειφθεί και βρισκόταν σε κακή κατάσταση, έχουν μπει τα θεμέλια για το ανατολικό του τμήμα, το οποίο κατεδαφίστηκε στην αρχή του χρόνου και θα αποκατασταθεί στο πλαίσιο του έργου.

Μετά την κτιριακή επισκευή, αναμένεται να γίνει κατασκευαστική και λειτουργική αναβάθμιση του συγκροτήματος, που θα περιλαμβάνει τους κοινόχρηστους χώρους αλλά και αναψυκτήριο.

Ο χώρος των αθλητικών εγκαταστάσεων νότια του κάμπινγκ

Προχωρούν οι εργασίες και στα παλιά γήπεδα

Τέλος στην άλλη πλευρά του Κτιρίου εξυπηρέτησης λουομένων, στο νότιο-ανατολικό όριο του κάμπινγκ, προχωρά η διαμόρφωση χώρου υπαιθρίων δραστηριοτήτων, στο σημείο όπου βρισκόταν οι εγκαταλελειμμένες αθλητικές εγκαταστάσεις του.

Στο σημείο, στο οποίο μπορούν μελλοντικά να κατασκευαστούν αθλητικοί χώροι, έχουν ήδη γίνει εργασίες, και αναμένεται, όσο καλυτερεύει ο καιρός, αυτές να επιταχυνθούν.

Το έργο, να σημειωθεί, ξεκίνησε λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου, και έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 17 μήνες, αν και ελπίδα πολλών είναι πως τουλάχιστον οι πρώτες δομές, όπως το κτίριο λουόμενων, θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι.

Άλλωστε με την έλευση του, θα επιστρέψουν και οι ένοικοι του κάμπινγκ (εκτός απροόπτου) και η περιοχή, αν ανοίξει κανονικότερα ο τουρισμός, θα είναι αρκετά πολυσύχναστη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.