Θα μπορεσει να δημιουργησει γραφειο απασχολησης ο Δημος Κομοτηνης;

Επανέφερε την πρόταση η Ε. Λαφτσή – Για προσπάθεια να υλοποιηθεί μέσω της Κ. Καραθεοδωρή μίλησε ο Γ. Γκαράνης

Την πρότασή της για δημιουργία γραφείου απασχόλησης στο Δήμο Κομοτηνής, για την πληροφόρηση των ανέργων συμπολιτών μας και την εύρεση εργασίας σε αυτούς, επανέφερε κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής την Δευτέρα η επικεφαλής της παράταξης «Πολη-τική Ανατροπή» κ. Ελένη Λαφτσή, με αφορμή την αβεβαιότητα που έχει δημιουργηθεί στην αγορά εργασίας με την σταδιακή έξοδο από την πανδημία.

Όπως σημείωσε κατά την τοποθέτησή της, η χρονική περίοδος που κατατίθεται η πρόταση αυτή είναι σημαντική, γιατί με την επαναλειτουργία της αγοράς, αλλά και την άρση των αναστολών, είναι άγνωστο πως θα διαμορφωθεί η εικόνα στην αγορά εργασίας.

«Θεωρώ σημαντικό ο Δήμος να είναι προετοιμασμένος ώστε να παρέχει τη συνδρομή και τη βοήθεια του στους πολίτες που θα την αναζητήσουν» ανέφερε.

Ενέργειες μέσω της Κ. Καραθεοδωρή

Απαντώντας ο κ. Γκαράνης, επισήμανε πως είχε γίνει προετοιμασία, μέσα από τα Κέντρα Κοινότητας, για να υπάρξει συνεργασία μεταξύ Κέντρων Κοινότητας, ΚΕΜΕΑ και ΟΑΕΔ, ώστε να «τρέξει» ένα τέτοιο σύστημα. Τελικά η προσπάθεια εκείνη δεν έφερε καρπούς, για αυτό και έχουν στραφεί στον Αναπτυξιακό Οργανισμό Κ. Καραθεοδωρή μέσω του οποίου προσπαθούν να υλοποιήσουν μια τέτοια δομή.

Μάλιστα ο Δήμαρχος σημείωσε πως ήδη έχουν το σύστημα, ώστε να γίνει η διασύνδεση των ανέργων πολιτών με το Δήμο, και ελπίζουν πως θα ολοκληρωθεί η δημιουργία της δομής,

Μουδιασμένη ακόμα η αγορά εργασίας

Ερωτηθείς για την κατάσταση της αγοράς, λόγω ιδιότητας, ο επικεφαλής της παράταξης της «Σύμπραξης Προοπτικής» και πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Αντώνης Γραβάνης, σημείωσε πως τα πράγματα είναι ακόμα μουδιασμένα, δεν υπάρχει ψυχολογία για κατανάλωση, τζίρος στις επιχειρήσεις, κάτι που όπως είναι φυσικό έχει επηρεάσει και την αγορά εργασίας.

Όσο για το θέμα του γραφείου απασχόλησης, εξέφρασε επιφυλάξεις όχι για το ίδιο το εγχείρημα, αλλά για την ανταπόκριση, με βάση την προηγούμενη εμπειρία του Επιμελητηρίου. Όπως ανέφερε, βρήκαν όταν προσπάθησαν να κάνουν κάτι ανάλογο, πως επειδή είμαστε μικρή κοινωνία, αφενός οι επιχειρήσεις προτιμούν να βρουν μόνοι τους εργαζόμενους και όχι μέσω πλατφόρμας, ενώ και οι άνεργοι δεν φαίνεται να εμπιστεύονται τέτοιες μεθόδους.

Παρόλα αυτά αν υλοποιηθεί ένα τέτοιο σχέδιο, είναι πρόθυμοι ως Επιμελητήριο να το υποστηρίξουν όπως μπορούν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.