Τετραμελης ομαδα του ΔΣ του Δικηγορικου Συλλογου Ροδοπης στο 1ο ΓΕΛ Κομοτηνης

Συζήτησε με τους μαθητές για τον ουσιώδη ρόλο του Δικηγόρου στην κοινωνία

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικηγόρων -European Lawyers’ Day (ELD), τετραμελής ομάδα του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, Δημήτρη Ερελιάδη, τη Γενική Γραμματέα, Σοφία Μιχαλιτσούδη και τα μέλη, Ξανθίππη Ρίζου και Βασιλική Απ. Καρδίμη, επισκέφθηκαν την Τρίτη το 1ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής, για να ενημερώσουν, να συζητήσουν και να αλληλεπιδράσουν, ουσιαστικά και δημιουργικά, με τους μαθητές της Γ΄ τάξης  και αυριανούς Ευρωπαίους πολίτες, για τον ουσιώδη ρόλο του Δικηγόρου, στην κοινωνία, σε καιρό ειρήνης, κρίσης και πολέμου (Ουκρανία).

Η ως άνω πιλοτική δράση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία καθώς η ανταπόκριση και η συμμετοχή των μαθητών ήταν εξαιρετική, καταδεικνύοντας έμπρακτα ότι η σύμπραξη των τοπικών φορέων εκπαίδευσης (Διεύθυνση 1ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής) με το Δικηγορικό Σύλλογο Ροδόπης πρέπει να συνεχισθεί, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Η Διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης επιφυλάχθηκε για τη συστηματική διενέργεια παρόμοιων δράσεων, στο μέλλον, που θα απευθύνονται, αποκλειστικά, στην τοπική εκπαιδευτική κοινότητα και θα αποσκοπούν στη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την επιστήμη και την κοινωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικηγόρων-European Lawyers’ Day (ELD) καθιερώθηκε το 2014, με πρωτοβουλία του Συμβουλίου των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης (CCBE), τιμάται, ετησίως, στις 25 Οκτωβρίου και αποσκοπεί στην επισήμανση του κρίσιμου και ουσιώδους ρόλου, που διαδραματίζουν οι δικηγόροι ως υπερασπιστές του δικαίου και εγγυητές της πρόσβασης των πολιτών στη Δικαιοσύνη.

Η φετινή θεματική ELD ήταν: “Making the law prevail in times of war: the role of lawyers” («Η επικράτηση του νόμου σε περιόδους πολέμου: ο ρόλος των δικηγόρων»).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.