Τεταρτη δοση για ολους τους ηλικιωμενους προτεινει η Σουηδια

Η σύσταση αφορά όλους τους ανθρώπους που φιλοξενούνται σε γηροκομεία ή που λαμβάνουν υπηρεσίες φροντίδας κατ' οίκον

Η Υπηρεσία Υγείας της Σουηδίας πρότεινε τη Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου, τη δεύτερη ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού (τέταρτη συνολικά) για όσους είναι άνω των 80 ετών για να αντιμετωπιστεί η φθίνουσα ανοσία εν μέσω της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον.

Η σύσταση αφορά όλους τους ανθρώπους που φιλοξενούνται σε γηροκομεία ή που λαμβάνουν υπηρεσίες φροντίδας κατ’ οίκον. Η τέταρτη δόση θα πρέπει να χορηγηθεί τουλάχιστον τέσσερις μήνες μετά την τρίτη, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία. Η Σουηδία κατέγραψε μολύνσεις σε επίπεδα ρεκόρ στις αρχές του χρόνου καθώς η Όμικρον εξαπλωνόταν στη χώρα. Αλλά οι αρχές βασίζονται στις ενισχυτικές δόσεις και στα ηπιότερα συμπτώματα της παραλλαγής για τη χαλάρωση της πίεσης που δέχεται το σύστημα υγείας και αυτό τον μήνα ήραν τους περιορισμούς και μείωσαν τη συχνότητα των τεστ.

Αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων σε ομάδες αυξημένου κινδύνου

Οι μολύνσεις παραμένουν διάχυτες και η Υπηρεσία Υγείας ανακοίνωσε ότι ένας αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων σε ομάδες με αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή νόσηση, όπως είναι οι τρόφιμοι γηροκομείων, έχει καταγραφεί τις τελευταίες εβδομάδες. «Μια ενισχυτική δόση ενισχύει την προστασία. Επομένως θεωρούμε ότι οι άνθρωποι άνω των 80 ετών θα επωφεληθούν από μια τέταρτη δόση», είπε ο επικεφαλής επιδημιολόγος Αντερς Τέγκνελ. Όπως και με την τρίτη δόση, τα εμβόλια που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι των Pfizer/Biontech ή Moderna, είπε η Υπηρεσία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.