Τεσσερις θεσεις υπαιθριου στασιμου εμποριου στην Κομοτηνη

Θα μπορούν να πωλούνται σε αυτές μόνο εποχιακά φρούτα των παραγωγών της Ροδόπης

Την έγκρισή του για τέσσερις, από τις 7 προτεινόμενες, θέσεις υπαίθριου στάσιμου εμπορίου εντός της πόλης έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής την Τετάρτη 25 Απριλίου, αφήνοντας τις άλλες τρείς να μελετηθούν ξανά από την αρμόδια επιτροπή για την καταλληλόλητα της χωροθέτησης τους, μετά και από τις αντιρρήσεις που εξέφρασε το σωματείο Οπωροπωλών δια του αντιπροσώπου του για αυτές.
 
Το θέμα είχε συζητηθεί και σε προηγούμενη συνεδρίαση, και είχε αναβληθεί ώστε να κατατεθούν και γραπτώς οι αντιρρήσεις του σωματείου, και συζητήθηκε εκ νέου την Τετάρτη.
 
Τελικά εγκρίθηκαν χωρίς πρόβλημα τέσσερις θέσεις, στην Οδό Ορφέως (έμπροσθεν Εθνικής Τράπεζας), στην Οδό Λ. Δημοκρατίας & Αντιγόνου γωνία, παραπλεύρως κενωθέντος περιπτέρου, στην Οδό Φιλιππουπόλεως 66 (θέση κατηργημένου ήδη περιπτέρου) και στη Γωνία οδού Χ. Τρικούπη & Λ. Ηρώων μπροστά στη Σίγκερ (θέση κατηργημένου ήδη περιπτέρου)
 
Τα αγροτικά προϊόντα που μπορούν να πωλούνται στις ανωτέρω θέσεις στάσιμου εμπορίου είναι μόνο εποχιακά φρούτα των παραγωγών της Ροδόπης όπως κεράσια, σταφύλια, σύκα κλπ.
 
Να σημειωθεί πως μετά από διαφωνίες για την ορθότητα της χωροθέτησής τους, δεν εγκρίθηκαν τρεις θέσεις, στη Γωνία οδών Αγ. Γεωργίου & Δ. Μπλέτσα (Τράπεζα Ελλάδας), Οδό Παπανικολάου (όπισθεν ιδρύματος Παπανικολάου) και Υψηλάντου (νοτιοδυτική γωνία ΙΚΑ), για τις οποίες η υπηρεσία και η αρμόδια επιτροπή θα επιληφθούν ξανά, και να παρά τις ενστάσεις φαίνεται να πληρούν τις προϋποθέσεις χωροθέτησής τους, θα εισαχθούν ξανά στο συμβούλιο.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.