Τεσσερις νεες δανειστικες βιβλιοθηκες απεκτησαν τα σχολεια σε Καλχα, Σιδηροχωρι, Νεα Καλλιστη και Αιγειρο

Απέδωσε καρπούς η δράση του ΕΒΕΡ της ΣΕΓΕ, του ΕΕΣ Κομοτηνής και της ΔΠΕ Ροδόπης

Ξεκίνησε, τις προηγούμενες ημέρες, η δράση δημιουργίας τεσσάρων νέων δανειστικών βιβλιοθηκών για σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή της Ροδόπης.

Την πρωτοβουλία είχε αναλάβει το Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Παράρτημα Ροδόπης) και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής), και είχε την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης.

Οι βιβλιοθήκες και τα βιβλία τοποθετήθηκαν σε τέσσερα δημοτικά σχολεία σε οικισμούς, και συγκεκριμένα σε Κάλχα, Σιδηροχώρι, Νέα Καλλίστη και Αίγειρο, με στόχο να αξιοποιηθούν βιβλιοθήκες σε σχολεία που παρουσίαζαν ανάγκες.

Ο Πρόεδρος, κ. Αντώνης Γραβάνης, μεταξύ άλλων, δήλωσε τα εξής:

«Ήταν μια δράση η οποία γέμισε όλους μας χαμόγελα. Εμάς χαμόγελα προσφοράς και τα παιδιά χαμόγελα εξερεύνησης νέων οριζόντων. Ας μην ξεχνάμε ότι τα βιβλία είναι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως όλους όσους ανταποκρίθηκαν και έφεραν βιβλία, καθώς και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης για τη στήριξή της.

Σαν Επιμελητήριο θα βρισκόμαστε δίπλα στην τοπική κοινωνία και τις ανάγκες της. Ευελπιστούμε αυτή να είναι μόνο η αρχή και να γεμίσουμε όσες περισσότερες βιβλιοθήκες και χαμόγελα μπορούμε».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.