Τεσσερις γαλαζιες σημαιες για το 2021 στη Ροδοπη

Μειώθηκαν κατά μία από πέρυσι, με την παραλία Πλατανίτη να μην περιλαμβάνεται στον κατάλογο

25 οι γαλάζιες σημαίες σε όλη τη Περιφέρεια ΑΜΘ

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών.

Και φέτος, οι Γαλάζιες Σημαίες θα κυματίσουν στις ελληνικές ακτές, επιβραβεύοντας την εξαιρετική ποιότητα υδάτων και το υψηλό επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών στους λουομένους, και διασφαλίζοντας με τα κριτήρια καθαριότητας και υγιεινής, την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Με 545 βραβευμένες ακτές (25 εκ των οποίων στην ΑΜΘ), 16 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 49 χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 49 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 13,5% των συνολικών βραβευμένων ακτών. Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε και πάλι φέτος, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, με 96 σημαίες, ενώ η ΠΕ Ροδόπης είχε 4 βραβευμένες ακτές.

Από την ΕΕΠΦ τονίζεται η ιδιαίτερη σημασία του φετινού αριθμού ρεκόρ των Γαλάζιων Σημαιών για την Ελλάδα αφού συμπίπτει και με τις εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την ίδρυση της ΕΕΠΦ, της παλαιότερης μη κυβερνητικής οργάνωσης για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στη χώρα μας.

Ποιες παραλίες θα έχουν γαλάζια σημαία στην ΑΜΘ

Και οι τέσσερις βραβευμένες ακτές στη Ροδόπη βρίσκονται στο Δήμο Κομοτηνής, με γαλάζιες σημαίες να λαμβάνουν η Αρωγή, η Μέση, η παραλία Φανάρι/Camping και η παραλία Φανάρι/Ιουλία, που βρίσκεται μέσα στον οικισμό.

Αξίζει να σημειωθεί πως ενώ τα δύο τελευταία χρόνια γαλάζια σημαία λάμβανε η παραλία Πλατανίτη μπροστά από το FilosΧenia Ismaros Hotel, το οποίο όμως πέρυσι έμεινε το μεγαλύτερο μέρος της τουριστικής περιόδου κλειστό, κάτι που πιθανότατα έπαιξε ρόλο στην μη παρουσία της παραλίας φέτος στον κατάλογο.

Πρώτη σε αριθμό παραλιών με γαλάζια σημαία έρχεται για ακόμα μια φορά στην Περιφέρεια η ΠΕ Καβάλας, με 10 παραλίες. Στο Δήμο Νέστου αυτές είναι οι Αμμόγλωσσα Κεραμωτή/Ammos beach και Αμμόγλωσσα Κεραμωτή/Paralia Beach.

Στο Δήμο Καβάλας, οι βραβευμένες παραλίες είναι στο Μπάτη και το Περιγιάλι, ενώ στο Δήμο Παγγαίου βραβεύτηκαν οι Αμμόλοφοι, Νέα Ηρακλείτσα, Νέα Πέραμος, Οφρύνιο/Τούζλα, Σαρακήνα και Ορφάνι

Τέσσερις ήταν οι παραλίες στην ΠΕ Θάσου, οι Θάσος Πόλη/Λιμανάκι, Μακρύαμμος, Πευκάρι 2/Alexandra Beach και Πρίνος Δασύλιο 2/Ilio Mare Beach

Η ΠΕ Έβρου έχει δύο γαλάζιες σημαίες, στο Δήμο Αλαξενδρούπολης, τη Δημοτική Πλαζ Αλεξανδρούπολης και την Κυανή Ακτή.

Τέλος η Ξάνθη έχει 5 παραλίες με Γαλάζιες σημαίες, τις παραλίες Εράσμιου και Μαγγάνων στο Δήμο Τοπείρου και τις παραλίες Αβδήρων/Πόρτο Μόλο, Μάνδρας και Μυρωδάτου στο Δήμο Αβδήρων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.