Τεσσερις διακρισεις για το 1ο Μειονοτικο Σχολειο Κομοτηνης στον διαγωνισμο Ρομποτικης της WRO Hellas

Συνολικά 16 παιδιά σε τρεις ομάδες ταξίδεψαν στους τελικούς του πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Αθήνα

Με διακρίσεις επέστρεψαν από την Αθήνα οι μαθητές του 1ου Μειονοτικού Σχολείου Κομοτηνής, που βρέθηκαν στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2022 που διεξήχθη στο Αθλητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού στους Θρακομακεδόνες, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαΐου 2022.

Στον διαγωνισμό, που διοργάνωσε ο WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η θεματική είχε έμφαση στον Πρωτογενή Τομέα και την Αγροτική παραγωγή, με συνολικά 16 μαθητές, 5 από τη Β’ τάξη, 5 από τη Γ’ και 6 από τη Δ’ τάξη να εκπροσωπούν την πόλη μας στο διαγωνισμό των Δημοτικών.

Έτσι, σύμφωνα με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, οι μαθητές της Β’ Δημοτικού έλαβαν το 2ο βραβείο Μηχανολογικής απόδοσης, οι μαθητές της Γ Τάξης το 2ο βραβείο ομαδικότητας, ενώ η Δ΄ Τάξη έλαβε ειδικό βραβείο  Καινοτόμου ιδέας και συνεργασίας.

Στους εκπροσώπους του σχολείου, που ήταν το πιο απομακρυσμένο και είχε τις περισσότερες ομάδες σε αυτές τις εθελοντικές δραστηριότητες, δόθηκε Βραβείο Σεβασμού και ειδικής Επιχειρηματικότητας.

Όσοι μαθητές έλαβαν βραβεία στους τελικούς κέρδισαν το δικαίωμα να παρακολουθήσουν τους διεθνείς τελικούς που θα διεξαχθούν στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας στο τέλος της χρονιάς.

Ο σύλλογος ευχαριστεί όλους τους γονείς και τους δασκάλους που βοήθησαν ώστε να έχουν αυτό το αποτέλεσμα και το ευχάριστο ταξίδι, αλλά και όσους φορείς τους στήριξαν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.