Τεσσερα αστερια που ελαμψαν στο φετινο δυσκολο στιβο των πανελλαδικων εξετασεων

Από το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης Τούλα Σαρρή Με 20 χρόνια επιτυχούς πορείας στο χώρο της εκπαίδευσης

Το φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης «ΤΟΥΛΑ  ΣΑΡΡΗ» είναι ένα από τα πιο παλιά φροντιστήρια της Κομοτηνής με πολυετή πείρα-φέτος συμπληρώθηκαν 20 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας- και οργάνωση που εμπνέει στους μαθητές σιγουριά ότι μ’ αυτή  ενισχύεται επιτυχώς η προσπάθειά τους.
Αποτέλεσμα της εμπειρίας, της οργάνωσης και των ποιοτικών προδιαγραφών του Φροντιστηρίου είναι και οι υψηλές βαθμολογίες-πάνω από 18.000 μόρια- που πέτυχαν τέσσερις από τις μαθήτριές του, στις δύσκολες εφέτος εξετάσεις των μαθημάτων θεωρητικής κατεύθυνσης, με την Αναστασία Τουλάκη να σημειώνει τις καλύτερες επιδόσεις με 18.518 μόρια σε επίπεδο νομού.
Ακολουθούν οι Ελένη Τσίλη με 18.313 μόρια, η Μαρίνα Ζιγνέλη με 18.223 και η Χριστίνα Τζελέπη με 18.060 μόρια.
Εμείς στο πλαίσιο των αναζητήσεών μας για τη  μέθοδο που οδηγεί στην επιτυχία και κυρίως της επιθυμίας συναπαντήματος και γνωριμίας με  πρόσωπα  που μπαίνουν στη μάχη και ξέρουν να κερδίζουν, προσφέροντάς μας ελπίδα για το μέλλον της χώρας, συνομιλήσαμε, για να χαρούμε με τη χαρά τους, συγχαίροντάς τες από καρδιάς πρώτα, με τις τρεις από τις μαθήτριες του Φροντιστηρίου Τούλα Σαρρή, ως ακολούθως:  
 
 

Αναστασία Τουλάκη
 
«Συστηματική μελέτη χρειάζεται, χωρίς άγχος»

 
Είναι απόφοιτος του 2ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής και συγκέντρωσε 18.518 μόρια, η βαθμολογία της είναι η καλύτερη, μεταξύ των υποψηφίων της θεωρητικής κατεύθυνσης στη Ροδόπη. Ο « ΠτΘ» συνάντησε την Αναστασία Τουλάκη, στο Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης της κ. Τούλας Σαρρή, να συζητά με καθηγητές και συνυποψήφιους της. «Χαίρεται» όπως ανέφερε, για τους βαθμούς της από την άλλη όμως δεν αισθάνεται βέβαιη ότι θα επιτύχει τον στόχο της,  που είναι η εισαγωγή της στη Νομική ΣΣΑΣ (Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων). Σε κάθε περίπτωση πάντως, πιστεύει πως θα καταφέρει να ασχοληθεί με τη νομική επιστήμη, πετυχαίνοντας να εισαχθεί σε κάποια από τα αντίστοιχα τμήματα των Πανεπιστημίων, αν και δεν έχει αποφασίσει ποια ή πόσα από αυτά θα δηλώσει στο μηχανογραφικό δελτίο της. Μιλώντας για την προσωπική της διαδρομή προς τις πανελλαδικές εξετάσεις, έκανε λόγο «για μια δύσκολη χρονιά». Ιδιαίτερα δύσκολη για την ίδια ήταν ειδικότερα η περίοδος κατά την οποία ολοκληρώθηκε η παράδοση της ύλης και ξεκίνησαν οι επαναλήψεις. « Από τις απόκριες και μετά χρειάζεται πολύ και συστηματικό διάβασμα, χωρίς διαλείμματα στη μελέτη» επισημαίνει. Για την Αναστασία, η συστηματική μελέτη οδηγεί στα επιθυμητά αποτελέσματα ενώ υποστηρίζει ότι «δεν χρειάζεται άγχος», τόσο κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου όσο και κατά την ώρα των γραπτών. «Κι αν δεν πετύχουμε τον στόχο της πρώτης επιλογής, δεν ήρθε και η συντέλεια του κόσμου», υποστηρίζει εξάλλου.
 
 

Ελένη Τσίλη
 
«Πρόγραμμα και συστηματικό διάβασμα οδηγούν σε καλά αποτελέσματα»

 
Η Ελένη Τσίλη έδωσε τη δική της μάχη στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις  και βλέπει τις προσπάθειές της να δικαιώνονται. Υποψήφια στη θεωρητική κατεύθυνση, συγκέντρωσε 18.313 μόρια και βέβαια δηλώνει «ικανοποιημένη» από τη βαθμολογία της. Στην κορυφή των προτιμήσεών της είναι να φοιτήσει στο τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ. Τη χρονιά της προετοιμασίας της για τις πανελλαδικές τη χαρακτηρίζει κι αυτή «δύσκολη». Πιστεύω όμως ότι αν έχεις πρόγραμμα και διαβάσεις συστηματικά από την αρχή της χρονιάς βέβαια, θα έχεις σίγουρα ένα καλό αποτέλεσμα. Ποτέ δεν είναι σίγουρο ότι θα πετύχεις» σημειώνει. Η ίδια σχολίασε σχετικά με το άγχος, που ταλαιπωρεί άλλωστε την συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων των πανελλαδικών, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το άγχος είναι πάντα αρνητικό, επομένως  είναι ανάγκη να αποφεύγεται.  Η Ελένη Τσίλη τονίζει ότι είναι σίγουρη για την επιλογή της να ακολουθήσει σπουδές στην αγγλική φιλολογία, καθώς πρόκειται «για ένα στόχο που έχει θέσει εδώ και χρόνια».
 
 

Μαρίνα Ζιγνέλη
 
«Σημασία έχει η προσήλωση στο στόχο»

 
«Πολύ ικανοποιημένη» από την απόδοσή της δηλώνει η Μαρίνα Ζιγνέλη, υποψήφια της θεωρητικής κατεύθυνσης, που πέτυχε μια από τις υψηλότερες βαθμολογίες, συγκεντρώνοντας 18223 μόρια. Μια θέση στο τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, είναι η πρώτη της επιλογή. Η κρίσιμη χρονιά των εξετάσεων κύλησε για την ίδια χωρίς προβλήματα, ενώ έλυνε κάθε απορία της στο Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης της κ. Σαρρή. Περιγράφοντας την εμπειρία των πανελλαδικών, εστιάζει στην εξέταση του μαθήματος των αρχαίων ελληνικών που κατά κοινή ομολογία δυσκόλεψε τους υποψηφίους φέτος. Η Μαρίνα Ζιγνέλη όπως και η Αναστασία Τουλάκη, είχαν ίσως τις υψηλότερες βαθμολογίες στα αρχαία, μεταξύ των υποψηφίων της Ροδόπης.
 
 «Δούλεψα πολύ οργανωμένα και συγκροτημένα. Παίζει μεγάλο ρόλο, να έχεις προετοιμαστεί κατάλληλα κι από τις προηγούμενες τάξεις» υποστηρίζει και συμπληρώνει χαρακτηριστικά «χωρίς πολύ άγχος, δεν χρειάζεται».  Εμμένοντας στη θέση της για οργανωμένη μελέτη, η νεαρή Μαρίνα, διευκρινίζει ότι η ίδια δεν χρειάστηκε να ξενυχτήσει διαβάζοντας, καθώς «με πρόγραμμα μπορείς να προλάβεις όσα θέλεις». «Σημασία έχει η προσήλωση στο στόχο κι όλα καλά θα πάνε» υπογραμμίζει. Εκτιμώντας πως βρίσκεται κοντά στο να επιτύχει το δικό της στόχο, αναμένει στις επόμενες ημέρες και τη βαθμολογία του ειδικού μαθήματος των αγγλικών για να το επιβεβαιώσει.
 

Συγχαρητήρια στους πρωταθλητές και τις πρωταθλήτριες των καλών επιδόσεων στις πανελλαδικές εξετάσεις,
 
και σε όλα εν γένει τα παιδιά που αγωνίστηκαν για να επιτύχουν το καλύτερο ανεξαρτήτως επίδοσης!!!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.