Τελος στα sms, παραταση της κυκλοφοριας και διαπεριφερειακες μετακινησεις

Όσα ανακοίνωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος

Την κατάργηση των sms στο 13033 και 13032, την παράταση του ωραρίου κυκλοφορίας έως τις 12.30 και την άρση των περιορισμών στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, από την προσεχή Παρασκευή, 14 Μαϊου ανακοίνωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος.

Σύμφωνα με τον κ.  Σκέρτσο για τον μήνα Μάϊο η εστίαση θα συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς μουσική, ενώ το λιανεμπόριο θα επιστρέψει σε λειτουργία με κανόνες χωρητικότητας χωρίς click-in-shop ή click-inside.

Ειδικότερα:

  • Ο αριθμός των πελατών στο εσωτερικό του θα συναρτάται από τα τ.μ. του καταστήματος.
  • Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός εντός των καταστημάτων: ένας (1) πελάτης για κάθε 25 τ.μ..
  • Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των κοινόχρηστων χώρων των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών, ορίζεται ως εξής: ένας πελάτης για κάθε 10 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου και τα οριζόμενα στο σημείο 25 της παρ. 1Β της ΚΥΑ Β’ 1441/10.04.21.
  • Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.

Όπως εξήγησε ο ίδιος από τον Ιούνιο θα γίνονται γάμοι και βαφτίσεις σε εξωτερικούς χώρους με ανώτατο όριο τα 100 άτομα.

Προϋποθέσεις μετακίνησης

Ταυτοχρόνως, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ διευκρίνισε και τις προϋποθέσεις των υπερτοπικών μετακινήσεων: συγκεκριμένα όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει προς και από τα νησιά μας (με εξαίρεση τη Λευκάδα και την Εύβοια), είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, θα πρέπει με την κράτηση του εισιτηρίου του να διαθέτει είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημερών μετά τη δεύτερη δόση), είτε αρνητικό pcr test 72 ωρών, είτε rapid test 24 ωρών είτε self test 24 ωρών. Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, και υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.

Κατά την διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου της Τετάρτης ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι από αύριο αίρεται η αναστολή χορήγησης των κανονικών αδειών στο υγειονομικό προσωπικό. Παράλληλα, επισήμανε ότι σήμερα φτάνουμε τα 4 εκατομμύρια εμβολιασμούς, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στο πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» για τα νησιά, ανακοινώνοντας ότι σε 19 νησιά ο εμβολιασμός θα γίνει με το μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson, για όλους τους κατοίκους άνω των 18, μεταξύ των οποίων και η Θάσος

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.