Τελος προθεσμιας για τα εργα στους τρεις κομβους στην Εκτενεπολ

Δεν έδωσε παράταση το Δημοτικό Συμβούλιο στον ανάδοχο λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων

Να μην χορηγήσει νέα παράταση για το έργο ανάπλασης Κυκλοφοριακών νησίδων στην Εκτενεπόλ, λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων από τον εργολάβο που έχουν δημιουργήσει σημαντική όχληση για μεγάλο διάστημα στη γύρω περιοχή, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής την Τετάρτη 14 Ιουνίου.

Η απόφαση λήφθηκε εν μέρει και ως μέσο πίεσης προς τον εργολάβο, μιας και απομένουν μερικές ημέρες πριν την λήξη της προηγούμενης προθεσμίας, και θεωρείται πως τα κομμάτια που απομένουν μπορούν να ολοκληρωθούν μέσα στο διάστημα αυτό.

Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Έργων κ. Δημήτρης Καρασταύρου, έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα σε αρκετά έργα του ίδιου εργολάβου, σημειώνοντας πως παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις, παρατήρησαν πως υπάρχει μόνο ένα συνεργείο που δουλεύει στο χώρο, και πως το έργο θα μπορούσε να έχει τελειώσει πολύ νωρίτερα.

Τόνισε δε πως θα πρέπει ο Δήμος να δείξει ότι είναι εκεί, πληρώνουν εμπρόθεσμα και προσπαθούν να βοηθήσουν την κατάσταση όπου μπορούν, όμως θα πρέπει και ο ανάδοχος να σέβεται τις ανάγκες του Δήμου και της πόλης.

Επισήμανε δε πως οι εργασίες είναι αρκετές αλλά όχι πολλές, και πως αν δεν δοθεί παράταση, υπάρχει χρόνος για να καλύψει και να ολοκληρώσει τις εργασίες.

Σε περίπτωση που αυτές δεν ολοκληρωθούν εξολοκλήρου, τόνισε πως με συνεργεία του Δήμου θα μπορέσουν να καλύψουν ό,τι απομένει.

Όσο για τα αγάλματα που απομένουν να τοποθετηθούν, αυτά δεν σχετίζονται με την συγκεκριμένη εργολαβία, και θα είναι έτοιμα σε λίγες εβδομάδες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.