Τελος οι μασκες σε εξωτερικους χωρους απο αυριο

Παραμένουν υποχρεωτικές σε εσωτερικούς χώρους και όπου υπάρχουν συρροές

Την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας των πολιτών στους εξωτερικούς χώρους από αύριο Πέμπτη ανακοίνωσε την Τετάρτη 23 Ιουνίου ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς. Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε θετικά στο σχετικό αίτημα της Κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης της.

Το σκεπτικό της επιτροπής βασίστηκε αφενός στη ραγδαία αποκλιμάκωση των νέων διαγνώσεων κορονοϊού στην Ελλάδα, στις ρήτρες που υπάρχουν για την είσοδο ταξιδιωτών στη χώρα αλλά και στην ικανοποιητική πορεία των εμβολιασμών.

Οι σκέψεις που υπήρξαν για μη χρήση μάσκας μόνο από τους εμβολιασμένους δεν ήταν εύκολο να εφαρμοστούν αφού ο έλεγχος δεν είναι εφικτός. Παράλληλα και πολλοί τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα, ταξιδεύουν από χώρες που το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους δεν υπήρχε.

Την ίδια ώρα ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως από Δευτέρα θα έχουμε άρση του ωραρίου κυκλοφορίας, του υποχρεωτικού σελφ τεστ για τους πλήρως εμβολισμένους, ενώ στα καταστήματα εστίασης, αυξάνεται στα 10 άτομα ανά τραπέζι ο περιορισμός, ενώ το ανώτατο όρια για τις δεξιώσεις θα είναι τα 300 άτομα με το μέγιστο αριθμό ατόμων στις οργανωμένες παραλίες να είναι στα 120 άτομα ανά 1000 τμ.

Να τονίσουμε ότι η Επιτροπή τονίζει και συστήνει ότι ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους καλό είναι να χρησιμοποιούνται οι μάσκες όταν διαπιστώνουμε συνωστισμό. Οι εμβολιασμοί μας προστατεύουν αλλά μην ξεχνάμε ότι μόνο 3 στους 10 Έλληνες είναι πλήρως εμβολιασμένοι ενώ περίπου οι 6 στους 10 δεν έχουν κάνει ούτε μία δόση. Η δε πρώτη δόση δεν προστατεύει παρά ελάχιστα από το νέο στέλεχος του ιού, τη μετάλλαξη Δ η οποία έχει προκαλέσει δραματικές καταστάσεις στην Ινδία ενώ δημιουργεί προβλήματα σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ρωσία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.