Τελωνειο Κηπων: Χιλιαδες τα ευρω που περνουσαν τα συνορα

Σωρεία τελωνειακών παραβάσεων ανακάλυψαν οι ελεγκτές την περίοδο του Πάσχα

Σωρεία τελωνειακών παραβάσεων ανακάλυψαν οι  ελεγκτές  του Τμήματος Δίωξης στο Τελωνείο των Κήπων, σε ελέγχους που πραγματοποίησαν στο χρονικό διάστημα 13 Απριλίου έως 19 Απριλίου. Συγκεκριμένα ανακάλυψαν, εκτός των άλλων, και τις παρακάτω σημαντικές υποθέσεις:

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν σε αυτοκίνητο με αριθ. κυκλοφορίας Νορβηγικών αρχών, κατά την είσοδό του στη χώρα, ο οδηγός, καταγωγής Τουρκίας μετέφερε χωρίς να δηλώσει 155.000 Νορβηγικές κορώνες. Επιβλήθηκε και εισπράχθηκε πρόστιμο περίπου 4.500 ευρώ.

Σε έλεγχο που διενήργησαν σε αυτοκίνητο με αρ. κυκλοφορίας Ελληνικών αρχών κατά την είσοδό του στη χώρα, προερχόμενο από Γεωργία, επιβάτιδα του Ι.Χ. μετέφερε στην χειραποσκευή της 34.700 ευρώ χωρίς να υποβάλει την προβλεπόμενη δήλωση. Τα χρήματα δεσμεύθηκαν  και το προβλεπόμενο πρόστιμο ανέρχεται στο ποσό των 9.000 ευρώ περίπου.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν σε επιβάτιδα λεωφορείου Ιρακινής καταγωγής με προορισμό το Βέλγιο, ανακάλυψαν στην προσωπική της χειραποσκευή 16.000 ευρώ τα οποία δεν είχε δηλώσει στο Τελωνείο. Επιβλήθηκε και εισπράχθηκε πρόστιμο περίπου 4.000 ευρώ.

Σε έλεγχο που διενήργησαν σε Ι.Χ.Ε.  αυτοκίνητο  με αριθ. κυκλοφορίας  Ολλανδικών αρχών, ο οδηγός με  καταγωγής Τουρκίας μετέφερε 26.500 ευρώ κρυμμένα στις κάλτσες των ποδιών του χωρίς να τα δηλώσει ως όφειλε στην Τελωνειακή αρχή. Επιβλήθηκε και εισπράχθηκε πρόστιμο περίπου 7.000 ευρώ.

Σε έλεγχο λεωφορείου που εκτελούσε δρομολόγιο Γεωργίας-Ελλάδος διαπιστώθηκε ότι οδηγός μετέφερε επιμελώς κρυμμένα σε διάφορα σημεία του οχήματος 200 πακέτα τσιγάρων. Επιβλήθηκε και εισπράχθηκε πρόστιμο 1.536 ευρώ.

Σε έλεγχο Ι.Χ. αυτ/του με αρ. κυκλοφορίας Ελληνικών αρχών που εισέρχονταν στη χώρα βρέθηκαν κρυμμένα σε χώρο κάτω από το αμάξωμα 20 κούτες τσιγάρα. Επιβλήθηκε και εισπράχθηκε πρόστιμο 1.536 ευρώ.

Σε έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτ/του με αριθ. κυκλοφορίας Ελληνικών αρχών βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε ειδική κατασκευή κάτω από το αμάξωμα 220 πακέτα τσιγάρων. Επιβλήθηκε και εισπράχθηκε πρόστιμο 1.685 ευρώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.