Τελη Οκτωβριου αναμενεται να ολοκληρωθουν οι εργασιες ενεργειακης αναβαθμισης στο Κλειστο Γυμναστηριο Κομοτηνης

Υπάρχει μέριμνα ώστε να μπορούν να πραγματοποιηθούν οι πρώτοι αγώνες της σεζόν ακόμα και αν δεν έχουν τελειώσει οι εργασίες

Πυρετωδώς συνεχίζονται οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο Κλειστό Γυμναστήριο Κομοτηνής, που αφορούν την βελτίωση του ενεργειακού προφίλ του κτηρίου.

Όταν ολοκληρωθεί το έργο, θα έχει τοποθετηθεί θερμοπρόσοψη σε όλη την εξωτερική επιφάνεια της τοιχοποιίας, ανεστραμμένη θερμομόνωση σε όλες τις επίπεδες πλάκες από σκυρόδεμα και αντικατάσταση υπάρχουσας στέγης από φύλλα λαμαρίνας στην κύρια αίθουσα, πάνω από τον αγωνιστικό χώρο,  με νέα στέγη, από θερμομονωτικά πάνελ αλουμινίου. Παράλληλα θα αντικατασταθούν τα κουφώματα αλουμινίου, ενώ θα τοποθετηθούν και ηλιακοί θερμοσίφωνες.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Κίμωνα Λεχούδη, το έργο έχει προχωρήσει σημαντικά, με την αντικατάσταση της οροφής να έχει ολοκληρωθεί, ενώ αναμένεται το επόμενο διάστημα να προχωρήσει και η αντικατάσταση των κουφωμάτων και η τοποθέτηση των ηλιακών.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, τα έργα στο κέλυφος του κτιρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη Οκτωβρίου, ή λίγο αργότερα αν υπάρξουν απροσδόκητες καθυστερήσεις.

Αυτό όμως σημαίνει πως υπάρχει πιθανότητα να έχουν ξεκινήσει οι αγωνιστικές υποχρεώσεις ομάδων πριν από το πέρας των έργων στο κτίριο. Παρόλα αυτά, μιας και οι εργασίες που απομένουν δεν επηρεάζουν τόσο το χώρο του γηπέδου όσο τις κερκίδες, είναι δυνατό, σε συνεννόηση με τον εργολάβο, να απομακρύνονται τα υλικά εργασίας για το Σαββατοκύριακο, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο χώρος, και να συνεχίζονται από τη Δευτέρα.

Ο χώρος βέβαια δεν θα μπορεί να φιλοξενεί προπονήσεις, που θα γίνονται προσωρινά σε άλλα γήπεδα της Κομοτηνής, σε σχολικές μονάδες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.