Τελετη εναρξης της Αρμενικης Εβδομαδας στην Κομοτηνη (+Βιντεο)

Με παραδοσιακά έθιμα και τη συμμετοχή της Χορωδίας Αρμενικής Κοινότητας Κομοτηνής

Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η Τελετή Έναρξης της Αρμένικης Εβδομάδας Κομοτηνής, που αποτελεί συνδιοργάνωση του Τμήματος Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών με την Αρμενική Κοινότητα Κομοτηνής.

Την εκδήλωση άνοιξαν νεαρές κοπέλες, μέλη της Αρμενικής Κοινότητας, οι οποίες καλωσόρισαν παραδοσιακά τους καλεσμένους, κερνώντας τους εδέσματα. Το παρών έδωσαν η Χορωδία Αρμενικής Κοινότητας Κομοτηνής, που μάγεψε με την ερμηνεία της και η χορευτική ομάδα του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Ομίλου Αρμενίων Κομοτηνής «Μεσρώπ Μαστότς». Αξίζει να σημειωθεί πως έντονη ήταν και η παρουσία της φοιτητιώσας νεολαίας, που συνέβαλε εθελοντικά στην διοργάνωση της εκδήλωσης.

Από την Τελετή Έναρξης δεν έλειψαν και ο πρυτανεύων του ΔΠΘ κ. Σταύρος Τουλουπίδης,  ο  εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Αρμενικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα και Πρoέδρου του Εθνικού Κεντρικού Συμβουλίου της Αρμενικής Κοινότητος της Ελλάδος κ. Παύλος Τσολακιαν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης των Ορθοδόξων Αρμενίων της Ελλάδος κ. Κεγάμ, η κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΠΘ κ. Ζωή Γαβριηλίδου, η πρόεδρος του Τμήματος Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών κ. Μαρία Δημάση, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Αρμενικής Κοινότητος Κομοτηνής κ. Στεπάν Ματεοσιάν.

Σε αυτήν βρέθηκε και ο κ. Τέρενς Σπένσερ Νικόλαος Κουίκ, Υφυπουργός Εξωτερικών και δημοσιογράφος, στο πλαίσιο της επισκέψεώς του στην πόλη μας.

Αναλυτικότερα το ρεπορτάζ στον αυριανό «ΠτΘ».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.