Τελετη Αποκαλυπτηριων Μνημειου Πεσοντων στο Δ΄ΣΣ

Στο στρατόπεδο «Αποστολίδη» στην Ξάνθη, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ

Τιμά τους 280 αξιωματικούς και 4.523 οπλίτες που έπεσαν πολεμώντας

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ΣΣ«ΘΡΑΚΗ») η τελετή  αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Πεσόντων του Σώματος, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση ως εκπρόσωπου του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Το Μνημείο κατασκευάστηκε με πόρους του Δ ΄ ΣΣ και με δωρεές του κ. Γεώργιου Δημητράκη και των εταιρειών ΓΚΑΝΗΣ ΑΒΕΕ, FHL KYRIAKIDIS GROUP και ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ.

Στην τελετή  παρέστησαν ο  Διοικητής του Δ΄ΣΣ Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, ο κ. Γεώργιος Δημητράκης, o κ. Σταύρος Γκάνης, Πρόεδρος της εταιρείας ΓΚΑΝΗΣ ΑΒΕΕ, ο κ. Αντώνιος Πασχάλης, μέλος του ΔΣ της εταιρείας ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νικόλαος Τσαλικίδης ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Εμμανουήλ Τσέπελης, ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, επίτιμοι Διοικητές του Δ΄ΣΣ, καθώς και Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Την περιφέρεια εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, σημειώνοντας πως ως κατασκευή αποτελεί ένα ιερό οικοδόμημα, ελάχιστο φόρο τιμής στους προγόνους μας αλλά και υποχρέωση για τις επόμενες γενιές. Έδωσε δε θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν με τη συνδρομή τους στην ανέγερσή του.

Μετά την τελετή, ο Αρχηγός ΓΕΣ βράβευσε στην έδρα του Σώματος την 211 ΕΜΑ, η οποία κατετάγη 1η στον Διαγωνισμό Ουλαμών Αρμάτων, που πραγματοποιήθηκε στο Πετροχώρι Ξάνθης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.