Τελετη αποφοιτησης για τους μαθητες της Γ’ Λυκειου του Τζελαλ Μπαγιαρ

Σε μια όμορφη τελετή τους αποχαιρέτησε το σχολείο με τις καλύτερες ευχές για το μέλλον που ανοίγεται μπροστά τους

Ημέρα χαράς ήταν η Τετάρτη 22 Ιουνίου για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνής «Τζελάλ Μπαγιάρ». Στην Αστραία έλαβε χώρα η καθιερωμένη τελετή αποφοίτησης των μαθητών με τη διεύθυνση του σχολείου να τους αποχαιρετά με θερμά λόγια.

Μεμέτ Τουνάλπ: «Στο νέα σας ξεκίνημα προχωρήστε αποφασιστικά και άφοβα»

Τους γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές καλωσόρισε ο διευθυντής του σχολείου κ. Μεμέτ Τουνάλπ ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε όλους τους γονείς που «στάθηκαν δίπλα στα παιδιά τους και μας εμπιστεύτηκαν», ενώ απευθυνόμενος προς τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου επεσήμανε πως «από αύριο αρχίζει ένας νέος κύκλος ζωής, ένας κύκλος που εσείς έχετε επιλέξει και σχεδιάσει μέσα από τις ως τώρα σπουδές σας. Τα έξι χρόνια που ζήσαμε μαζί, ήμασταν δίπλα σας, δώσαμε και πήραμε αγάπη, μοιραστήκαμε χαρές επιτυχίες αλλά και προβλήματα, αγωνιστήκαμε για να σας μεταδώσουμε γνώσεις και να σας παρέχουμε εφόδια».

«Στο νέα σας ξεκίνημα προχωρήστε αποφασιστικά και άφοβα. Γιατί το μέλλον είναι δικό σας» προέτρεψε τους μαθητές κλείνοντας ο διευθυντής του σχολείου και ευχήθηκε σε όλους «κάθε επιτυχία στο ταξίδι που ξεκινάτε από αύριο».

Λένα Χατζή: «Αν κάτι ζητάμε από εσάς, είναι να μας ξεπεράσετε»

Ακολούθως τον λόγο πήρε η υποδιευθύντρια κ. Λένα Χατζή, η οποία επεσήμανε πως η μέρα σηματοδοτεί το κλείσιμο ενός κύκλου επισημαίνοντας πως «για εμάς τους μεγαλύτερους το κλείσιμο κάθε κύκλου σημαίνει σκέψη, απολογισμό στιγμών, επιτυχιών, λαθών, ανθρώπων που έμειναν ή που έφυγαν. Για εσάς, στα 18 σας χρόνια, το κλείσιμο του κύκλου είναι απλώς η αρχή του επόμενου. Τα όνειρα, τα σχέδια, οι στόχοι, οι επιθυμίες έχουν μεγαλύτερο βάρος από τον απολογισμό όσων έγιναν».

«Η ζωή είναι μπροστά, σας περιμένει. Ξεκινήστε λοιπόν, με την τόλμη, τη δύναμη, το χαμόγελο και την αυτοπεποίθηση που ταιριάζει στα νιάτα σας αλλά και σε όλα όσα έχετε ήδη καταφέρει. Γιατί έχετε ήδη καταφέρει πολλά» προέτρεψε τους μαθητές η κ. Χατζή μην παραλείποντας να αναφερθεί στη συνέχεια στις δυσκολίες που έφερε μαζί της η πανδημία για τη σχολική κοινότητα, μην καταφέρνοντας ωστόσο να κάμψει την εκπαιδευτική δραστηριότητα με τη συμβολή καθηγητών, γονέων και μαθητών.

«Είστε έτοιμοι να προχωρήσετε. Είστε έτοιμοι να κατακτήσετε όσα ονειρεύεστε σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο. Είστε οπλισμένοι με γνώσεις, αξίες και αρχές. Το σχολείο και η οικογένειά σας φρόντισαν όλα αυτά τα χρόνια γι αυτό. Έχετε πρόσβαση στην πληροφορία και τη γνώση. Έχετε σεβασμό για τον άνθρωπο, τη διαφορετικότητα» είπε στη συνέχεια και συμπλήρωσε: «αν κάτι ζητάμε από εσάς, είναι να μας ξεπεράσετε. Αυτή θα είναι και η δική μας δικαίωση. Να μας ξεπεράσετε και να κάνετε αυτόν τον κόσμο πιο όμορφο από όσο τον βρήκατε. Ο κόσμος από εδώ και πέρα θα διαμορφωθεί, θα αλλάξει από εσάς. Από όσα κάνετε αλλά και όσα δεν κάνετε. Από τα όνειρα αλλά και από τους φόβους σας. Από την τόλμη ή την ατολμία σας. Από τα Ναι αλλά και από τα Όχι που θα πείτε. Από εσάς. Να αναζητάτε την αλήθεια και να θυμάστε ότι η αναζήτησή της μοιάζει με την Ιθάκη του Οδυσσέα, και λειτουργεί θεραπευτικά».

Τέλος απευθυνόμενη προς γονείς σημείωσε πως «μπορώ να φανταστώ τα συναισθήματά σας απόψε, αν και ο ρόλος σας δεν τελειώνει ποτέ. Δίπλα τους θα είστε σε κάθε τους βήμα και θα καμαρώνετε που θα γίνονται πιο δυνατοί, πιο ώριμοι, πιο σοφοί από εσάς. Μα δεν υπάρχει όμως και τίποτα καλύτερο από έναν γονιό, να καμαρώνει για το παιδί του».

«Αγαπητά παιδιά, ο επόμενος Σεπτέμβρης θα σας βρει αλλού, αλλιώς και κυρίως άλλους. Μέσα από την καρδιά μας ευχόμαστε να είναι η αρχή για υπέροχα επόμενα χρόνια. Όπως γράφει και ο Έρμαν Έσσε: “Πρέπει να βρεις τ’ όνειρό σου, μετά ο δρόμος γίνεται εύκολος”. Κυνηγήστε τα όνειρά σας! Καλή επιτυχία στη ζωή σας παιδιά!» υπογράμμισε η κ. Χατζή καταλήγοντας

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.