Τελεσιδικησε η αγωγη της ΔΕΥΑΚ κατα της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ

Υποχρεώνει την εταιρεία να καταβάλλει άνω των 4 εκατ. ευρώ στη ΔΕΥΑΚ

Για ηθική δικαίωση κάνει λόγο ο Δ. Καρασταύρου

Εκδόθηκε η 706/22 Απόφαση του Εφετείου Αθηνών με την οποία τελεσιδίκησε υπέρ της ΔΕΥΑΚ η αξίωση που είχε κατά της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ.

Να θυμίσουμε ότι η ΔΕΥΑΚ είχε προσφύγει το 2014 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών κατά της «Κτηματική – Κατασκευαστική – Ανώνυμος Εταιρία – ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ ΑΕ», για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης που είχαν πραγματοποιηθεί την περίοδο 2000-2006 στην περιοχή, ώστε να γίνει το εποικιστικό πρόγραμμα που αφορούσε 6.000 κατοικίες.  Τα επίμαχα έργα αν και πραγματοποιήθηκαν κανονικά, το υπουργείο και η ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ άλλαξαν μονομερώς την σύμβαση, και τελικά το εποικιστικό πρόγραμμα δεν υλοποιήθηκε, με αποτέλεσμα να μην μπορεί η ΔΕΥΑΚ να αποσβέσει το κόστος από την κατασκευή τους.

Σε πρώτο βαθμό το Πρωτοδικείο δικαίωσε εν μέρει την ΔΕΥΑΚ, εξαιρώντας κάποια από τα έργα για τα οποία έγινε η αγωγή. Η απόφαση του Εφετείου έρχεται να επικυρώσει την πρωτοβάθμια απόφαση και υποχρεώνει την ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ να καταβάλλει το συνολικό ποσό των 3.298,699,79 ευρώ με το νόμιμο τόκο από την επίδοση της αγωγής.

Την απόφαση έκανε γνωστή με ανάρτησή του ο κ. Δημήτρης Καρασταύρου, νυν αντιδήμαρχος και τότε πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, ο οποίος έκανε λόγο για δικαίωση.

Συγκεκριμένα ο κ. Καρασταύρου ανέφερε: «η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί μόνο ένα δικαστικό θρίαμβο υπέρ της ΔΕΥΑΚ, αλλά και μια ηθική δικαίωση για εμένα προσωπικά, διότι ήμασταν η μόνη διοίκηση, που διαβλέποντας ότι υπάρχει νόμιμο δικαίωμα, τόλμησε να προχωρήσει στην δύσκολη αυτή δικαστική διεκδίκηση, για ένα έργο που υλοποιήθηκε το 2005, αλλά καμία διοίκηση μέχρι και το 2011, που αναλάβαμε, δεν είχε φροντίσει να διαφυλάξει τα συμφέροντα της επιχείρησης. Ας μην ξεχνάμε ότι κάποιοι τότε μας κατηγορούσαν, λέγοντας ότι η κατάθεση της αγωγής που τελικώς φέρνει πάνω από 4 εκατομμύρια στα ταμεία της ΔΕΥΑΚ, θα ήταν ένα πυροτέχνημα. Τα αποτελέσματα τους διαψεύδουν κατηγορηματικά και δικαιώνουν τις επιλογές μας. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια την τέως Γενική Διευθύντρια της ΔΕΥΑΚ Βέτα Γεωργιάδου και την Δικηγόρο Αθηνών Παναγιώτα Λημνίου για την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχή έκβαση αυτής της τόσο δύσκολης δικαστικής μάχης, που δώσαμε από κοινού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.