Τελειωσε η στεγη, μενουν ολα τα αλλα για το ναο Αγιου Γεωργιου Πορπης

Σημαντική δουλειά για να αποκατασταθεί στην αρχική του λαμπρότητα χρειάζεται ο ναός της Πόρπης - π. Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου «Έχουμε ανάγκη να γυρίσει ο κόσμος στα χωριά, έχει ανάγκη το χωριό από τους νέους»

Αποκαταστάθηκε η στέγη του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Πόρπης, η οποία είχε πάθει ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο που είχε πλήξει τον οικισμό πριν από μερικά χρόνια και δεν είχε επισκευαστεί με τον κατάλληλο τρόπο.
 
Όπως είχαμε αναφέρει όμως και στην εφημερίδα μας, η στέγη ακόμα και μετά την ανακατασκευή έπαιρνε νερά και έτσι οι ξύλινοι δοκοί που τη στήριζαν έχουν αρχίσει να σαπίζουν, με αποτέλεσμα να αποτελεί εν δυνάμει κίνδυνο στο μέλλον.
 

Με δωρεές και τη βοήθεια των κατοίκων του οικισμού, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση και τη στενότητα, στήριξαν όσο μπορούσαν αυτή την προσπάθεια, οι εργασίες για την αντικατάσταση της οροφής, ώστε ο ναός να επιστρέψει στην παλιά του δόξα και να μπορέσει να αποτελέσει ξανά ένα στολίδι για τον οικισμό της Πόρπης.
 
Όπως σημείωσε ο ιερέας του οικισμού πατήρ Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου, οι εργασίες που πρέπει να γίνουν στην εκκλησία είναι πάρα πολλές, μιας και χρειάζεται ανακαίνιση το τέμπλο της, η ίδια η εκκλησία έχει υποστεί καθίζηση, ενώ προβλήματα εντοπίζονται και στη θέρμανση του ναού, η οποία είναι απαρχαιωμένη.
 

Με την ολοκλήρωση των εργασιών της στέγης, θα συνεχίσουν με τη θέρμανση του ναού, που είναι πολύ παλιά και δεν βοηθά να ζεσταθούν, και ελπίζουν πως σιγά σιγά, με τη βοήθεια των οικογενειών που έχουν απομείνει στην Πόρπη και στηρίζουν αυτή την προσπάθεια θα ολοκληρώσουν τις εργασίες που απαιτούνται.
 
Ο π.Κωνσταντίνος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη σημασία που έχει ο ναός για τον οικισμό, επισημαίνοντας πως πριν αναλάβει προ λίγων ετών είχε να γίνει βάφτιση για 7 χρόνια στον Άγιο Γεώργιο, όμως από τότε έχουν γίνει 4 βαφτίσεις, 2 γάμοι και αυξάνονται σταδιακά
 
«Έχουμε ανάγκη να γυρίσει ο κόσμος στα χωριά, έχει ανάγκη το χωριό από τον κόσμο, γιατί όσο πάει και σβήνουν, και είναι κρίμα να μην υπάρχουν οι νέοι» σημείωσε χαρακτηριστικά, παρόλο που παρατήρησε με ιδιαίτερη ευχαρίστηση ότι οι νέοι, έστω και σε μικρό βαθμό, έχουν αρχίσει να έρχονται, μιας και αποτελεί τιμή για ένα νέο ιερέα να βλέπει την εκκλησία του γεμάτη, όπως και γίνεται σταδιακά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.