TEDxDUTH: Η φετινη διοργανωση μας καλει να «αγκαλιασουμε» την αλλαγη

Η υπεύθυνη για το κομμάτι των ομιλητών της διοργάνωσης Αιμιλία Τσαχαλίδου μιλά για τα όσα αναμένεται να λάβουν χώρα σήμερα στις εγκαταστάσεις της ΣΕΦΑΑ του ΔΠΘ στην Κομοτηνή

Αφιερωμένη στην αλλαγή αλλά και τον τρόπο που οι κοινωνίες προσαρμόζονται σε αυτήν είναι η φετινή διοργάνωση του TEDxDUTH που «επιστρέφει» σήμερα Σάββατο, 4 Νοεμβρίου, στην Κομοτηνή και τις εγκαταστάσεις της ΣΕΦΑΑ.

Με κεντρικό θέμα «Τα πάντα ρεί» το οποίο προτάθηκε από την υπεύθυνη των καλεσμένων ομιλητών κ. Αιμιλία Τσαχαλίδου και τελικά επιλέχθηκε, και βασική επιδίωξη, όπως εξήγησε η ίδια, μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm», να καταδείξει την ανάγκη κάθε κοινωνία να «αγκαλιάζει» αλλά και να επιδιώκει την αναπόφευκτη αλλαγή.

Παρουσιαστής της φετινής διοργάνωσης θα είναι ο stand-up comedian, Γιώργος Χατζηπαύλου, ενώ το πρόγραμμα αποτελείται από τρία sessions. Το πρώτο έχει τίτλο “Diving into the Ripple effect” ενώ οι κύριοι ομιλητές του θα είναι ο Sherif Bakarat, συνιδρυτή της Swaplanet, μιας καινοτόμου νεοφυούς επιχείρησης βιώσιμης μόδας, και η κ.Νατάσσα Βαφειάδου, δημοσιογράφος και εκδότρια της εφημερίδας «Παρατηρητής της Θράκης».

Στο δεύτερο session με τίτλο “The Pulse of Progress” ομιλίες θα πραγματοποιήσουν οι κ.Φαίη Μακαντάση, διευθύντρια Ερευνών στον ερευνητικό οργανισμό διαΝΕΟσις και ο κ. Φώτης Ζανταλής, ο οποίος εργάζεται πάνω στο software testing και διατηρεί το κανάλι Tech to me About it στο YouTube, ενώ ομιλητές του τρίτου session με τίτλο “Finding your Inner harmony” θα είναι ο κ.Φάνης Δέλλιος, δημιουργός και εμπνευστής του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Αρωγή 12+», η κ. Μαρίνα Ντονοπούλου, η οποία εργάζεται στον Διεθνή Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Α21» με σκοπό την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων και τον κ.Μπάμπη Θεολόγη, πρώην κρατούμενο που πλέον αφιερώνει την ζωή του στους νέους της κοινωνίας.

Όπως εξήγησε η κ.Τσαχαλίδου κατά τη διάρκεια του event θα υπάρχουν 6 Workshops υπό την επιμέλεια των Alumil, ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, της Κοιν.Σ.Επ «Actοἶδα», την εκπαιδευτικό του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Φιλαναγνωσία, Βασιλική Στρώλη, το Europe Direct και την ομάδα ρομποτικής Democritus Industrial Robotics, ενώ τόσο στην έναρξη όσο και στην λήξη της διοργάνωσης θα υπάρξουν Performances από την λυρίστρια κ.Ευαγγελία Κοψαλίδου και το μουσικό συγκρότημα Jazzjamjar.

Από τη φετινή διοργάνωση επίσης δεν θα λείπει ο θεσμός πλέον του TEDxDUTH Carrier στο πλαίσιο του οποίου επιχειρήσεις και επαγγελματίες που συνεργάζονται με τη διοργάνωση πραγματοποιούν συνεντεύξεις με ενδιαφερόμενους συμμετέχοντες, ώστε, όπως τόνισε, «να συνδέσουμε και τον χώρο εργασίας με τη φοιτητική κοινότητα».

Η κ. Τσαχαλίδου έκανε ειδική μνεία στους συνεργάτες της, εξηγώντας πως πρόκειται για μια πολυπληθή ομάδα, που στο σύνολό τους εργάζονται εθελοντικά για την υλοποίηση της διοργάνωσης για την οποία δουλεύουν καθημερινά τουλάχιστον τους τελευταίους έξι μήνες. Αποκορύφωμα της προσπάθειας αυτής θα αποτελέσει η διοργάνωση αυτή καθ’ αυτή που ανοίγει τις πόρτες της στις εννέα το πρωί του Σαββάτου 3 Νοεμβρίου, με τις εγγραφές και έπειτα την επίσημη έναρξη στις 10 το πρωί.

Απαραίτητη για την συμμετοχή των ενδιαφερομένων είναι η αγορά του εισιτηρίου τους, που γίνεται διαδικτυακά μέσω ticket master, με την κ.Τσαχαλίδου να εξηγεί πως υπάρχουν τριών ειδών εισιτήρια, τα VIP, γενικής εισόδου αλλά και μειωμένα για φοιτητές, ΑμεΑ, πολύτεκνους και μαθητές.

Κλείνοντας η ίδια θέλησε να απευθύνει ξεχωριστές ευχαριστίες στο σύνολο της ομάδας του TEDxDUTH, στην ακαδημαϊκή υπεύθυνη, καθηγήτρια κ.Μαρία Μιχαλοπούλου, αλλά και όσους συνέβαλαν στο να γίνει αυτό πραγματικότητα μεταξύ των οποίων οι εταιρείες Πλαστικά Θράκης, ΕΝΑ Σύμβουλοι Ανάπτυξης, Alumil και CocaCola 3E κ.α. που όπως τόνισε «μας έχουν επιτρέψει να κάνουμε και νέα πράγματα και μας χαροποιεί πραγματικά η στήριξη που έχουνε δώσει στο συνέδριο». «Είναι όλοι ευπρόσδεκτοι να δώσουν το παρών» πρόσθεσε για να τονίσει κλείνοντας ότι «η πολυπληθής συμμετοχή θα ικανοποιούσε όλους τους κόπους που καταβάλλαμε τους τελευταίους έξι μήνες».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.