Technical Annals: To TEE επανεκδιδει το επιστημονικο περιοδικο της κοινοτητας των μηχανικων

Αποκλειστικά ηλεκτρονική η έκδοση με ανοιχτή πρόσβαση μέσω της υπηρεσίας e-Publishing

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας προχώρησε στην έκδοση διεθνούς επιστημονικού περιοδικού για την πρόοδο στις επιστήμες των μηχανικών. Πρόκειται για μια νέα εκδοτική προσπάθεια που το ΤΕΕ αναλαμβάνει ξανά, βασισμένο στην παράδοση που είχαν καθιερώσει παλαιότερα οι εκδόσεις των Τεχνικών Χρονικών, της επιστημονικής έκδοσης του ΤΕΕ με ιστορία δεκαετιών. Η έκδοση θα είναι πλέον αποκλειστικά ηλεκτρονική, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και φιλοδοξεί να αποτελέσει βήμα γόνιμου επιστημονικού διαλόγου και διάχυσης της επιστημονικής προόδου.

Βρείτε το περιοδικό ΕΔΩ

Για την έκδοση του περιοδικού, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε:

«Ενημερώνουμε όλους τους Έλληνες Μηχανικούς, την Ακαδημαϊκή και Ερευνητική Κοινότητα ότι προχωρούμε σε αυτή την έκδοση για να δώσουμε ένα βήμα επικοινωνίας, δημοσιότητας και αναγνώρισης, από τη Διεθνή Κοινότητα, της Έρευνας και της Καινοτομίας που παράγουν οι Έλληνες Μηχανικοί στην πράξη, στα Εργοτάξια, στον Αστικό χώρο, στην Περιφέρεια, στη Βιομηχανία, στην Ανάπτυξη, στο Περιβάλλον, στην Ενέργεια, στον Ψηφιακό Κόσμο, στα Πανεπιστήμια, στα Ερευνητικά Κέντρα, στις Νεοφυείς – και μη – Επιχειρήσεις και αλλού, σε όλο το φάσμα της οικονομίας και της κοινωνίας.

Φιλοδοξούμε να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον όλων, να βρούμε στο πρόσωπό των μηχανικών κριτικούς αναγνώστες, να τροφοδοτήσουμε την επιστημονική εργασία και να δημοσιεύσουμε τα αποτελέσματα της έρευνας που γίνεται από Έλληνες (και μη) επιστήμονες-μηχανικούς μέσω του Διεθνούς Επιστημονικού Περιοδικού του ΤΕΕ».

Πιο αναλυτικά, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ προχώρησε στην έκδοση του Επιστημονικού Περιοδικού με τίτλο «Technical Annals» by Technical Chamber of Greece και με περιεχόμενο Advances in Engineering, στην αγγλική γλώσσα. Η διάθεση του περιεχομένου του περιοδικού θα γίνεται ηλεκτρονικά και με ανοιχτή πρόσβαση (Open Access) μέσω της υπηρεσίας e-Publishing του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) ΕΔΩ

Το περιεχόμενο του Περιοδικού θα αφορά όλες τις Ειδικότητες των Μηχανικών. Επίσης θα αφορά Διεπιστημονικές Θεματικές Περιοχές, που βρίσκονται στην αιχμή της Έρευνας και της Καινοτομίας.

Το Α΄ Ειδικό Τεύχος του επιστημονικού περιοδικού του ΤΕΕ Technical Annals (Τεχνικά Χρονικά) είναι αφιερωμένο στο 2ο Διεθνές Συνέδριο TMM-CH 2021 με θέμα «Καινοτόμος, Διεπιστημονική, Ψηφιακή Διατήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Δείτε το ΕΔΩ

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα του περιοδικού έχει δημοσιευτεί ήδη πρόσκληση υποβολής εργασιών (Call for Papers) για το 2o ειδικό τεύχος με θέμα «Energy Policy and Planning Challenges and Insights in the Post-Crises Era» με καταληκτική ημερομηνία υποβολής της 15η Μαρτίου 2023.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.