Τεμπη: Η στιγμη, που περνα για πρωτη φορα τρενο απο τον τοπο της τραγωδιας

Ξεκίνησαν σήμερα τα δρομολόγια Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Για πρώτη φορά, 32 ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα, επιβατικό τρένο πέρασε από το σημείο της μοιραίας σύγκρουσης στα Τέμπη, μετά την επανεκκίνηση των δρομολογίων του ΟΣΕ το πρωί της Δευτέρας (03/04).

Η Intercity αμαξοστοιχία, που ξεκίνησε σήμερα στις 10:28 από τη Θεσσαλονίκη με κατεύθυνση προς την Αθήνα, διήλθε από το σημείο που βρήκαν τραγικό θάνατο 57 επιβάτες με σταθερή ταχύτητα, ενώ ακούστηκε επαναλαμβανόμενα η κόρνα του.

Γ. Γεραπετρίτης: «Στόχος μας είναι να έχουμε έναν σύγχρονο σιδηρόδρομο, που θα αναπτυχθεί και θα είναι από τους κορυφαίους της Ευρώπης»

Νωρίτερα, από την Αθήνα και ειδικότερα από τον σταθμό Λαρίσης, αναχώρησε στις 08:28 το πρωί η πρώτη αμαξοστοιχία με προορισμό την Καλαμπάκα, στην οποία, μεταξύ άλλων, επιβιβάστηκαν ο υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για θέματα Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης και στελέχη της Hellenic Τrain.

«Σήμερα έχουμε την επανεκκίνηση των δρομολογίων για Θεσσαλονίκη και Καλαμπάκα. Με μια χρονική υστέρηση σήμερα εκκινούν οι αμαξοστοιχίες. Είμαστε εντός προγράμματος και απομένει ο προαστιακός για Κιάτο, που θα ξεκινήσει προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα τα οποία γίνονται κυρίως για την ανάδειξη του φωτισμού μέσα σε σήραγγες» δήλωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, συμπληρώνοντας ότι «αναβαθμίσαμε το επίπεδο ασφαλείας, ώστε οι επιβάτες να νιώσουν εμπιστοσύνη και να έχουμε ένα επίπεδο ασφαλείας που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους».

Επιπλέον, ο κ. Γεραπετρίτης ανακοίνωσε ότι σήμερα ταξιδεύει στη Γαλλία, όπου θα έχει συνεργασία, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, με τους γαλλικούς σιδηροδρόμους και το γαλλικό υπουργείο Μεταφορών.

«Στόχος μας είναι να έχουμε έναν σύγχρονο σιδηρόδρομο, που θα αναπτυχθεί και θα είναι από τους κορυφαίους της Ευρώπης. Είναι χρέος μας προς τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών. Ο σιδηρόδρομος θα γίνει μέσο ασφαλές που θα εξυπηρετεί την κοινωνία» κατέληξε ο Υπουργός.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.