Ταξι: Νεος κυκλος απεργιων απεναντι στο φορολογικο νομοσχεδιο

Σε 48ωρες απεργίες προχωρούν από τη Δευτέρα οι οδηγοί ταξί, αντιδρώντας στο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Με κινητοποιήσεις αναμένεται να ξεκινήσει η εβδομάδα από τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου από επαγγελματικούς κλάδους που αντιδρούν στο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Το βράδυ της Παρασκευής, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ) αποφάσισε δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες πανελλαδικές απεργίες, από τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου έως την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, καλώντας όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της χώρας να προβούν επίσης σε κινητοποιήσεις.

Η απόφαση της ΠΟΕΙΑΤΑ έχει ως εξής:

«Σήμερα Παρασκευή 1/12/2023 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί συγκάλεσε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο.

Στο συμβούλιο αυτό συζητήθηκε για άλλη μια φορά για το πόσο ολοκληρωτικά καταστροφικό είναι το φορολογικό νομοσχέδιο για τον κλάδο και μας οδηγεί στην οικονομική εξόντωση και εξαθλίωση.

Η φορολόγηση με τεκμαρτό εισόδημα θα προκαλέσει υπέρμετρη επιδείνωση της κατάστασης όπου θα μας οδηγήσει στο κλείσιμο ή σε έξοδο από το επάγγελμα.

Η Κυβέρνηση αγνοώντας τις προτάσεις που έχει καταθέσει η Ομοσπονδία όλο αυτό το διάστημα, δεν άφησε περιθώρια με αποτέλεσμα η πλειοψηφία του Δ.Σ., να αποφασίσει για δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες Πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις, ξεκινώντας από την Δευτέρα 4/12/23 και ώρα 5:00 π.μ. και μέχρι και την Παρασκευή στις 5:00 π.μ.

Η Ομοσπονδία καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της χώρας να προβούν σε οποιαδήποτε κινητοποίηση κρίνουν απαραίτητη, πλέον της απεργίας.

Κανένα ταξί στο δρόμο. Πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση ότι ο κλάδος μας καταστρέφεται».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.