Τασος Πασχαλινοπουλος, τεταρτοετης φοιτητης ΣΕΦΑΑ με ειδικοτητα στην καλαθοσφαιριση «Περιμενω με αγωνια την επαναληψη παρομοιων με του 2017 αθλητικων εκδηλωσεων»

Η χρονιά που πέρασε ήταν πλούσια σε αθλητικές εκδηλώσεις. Ποιες από αυτές θα θέλατε να επαναληφθούν το 2018;
 
Το 2017 στην Κομοτηνή ήταν μία χρονιά που με γέμισε με αξέχαστες εμπειρίες, χάρη στις ποικίλες δράσεις που διεξήγαγε η Σχολή μου. Φέτος, για πρώτη φορά διοργανώθηκε στην Κομοτηνή Μαθητιάδα με 630 εθελοντές φοιτητές, οι περισσότεροι από τους οποίους ανήκαν στη ΣΕΦΑΑ.
 
Υπήρχε ένα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, όχι μόνο από τα άτομα που ασχολούνται επαγγελματικά με τον αθλητισμό, αλλά, γενικότερα, από την τοπική κοινωνία. Με συγκίνησε το γεγονός ότι όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από τα επιμέρους χαρακτηριστικά τους -—σωματικής διάπλασης ή κοινωνικά— συμμετείχαν με ίσους όρους σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού! Ένοιωσα μεγάλη τιμή που ένα τέτοιο γεγονός έλαβε χώρα στην Κομοτηνή και συγκεκριμένα στη Σχολή μας, επομένως τόσο εγώ όσο και οι υπόλοιποι εθελοντές δουλέψαμε με μεράκι και ζήλο! Μας δόθηκε, ταυτόχρονα, η δυνατότητα να κάνουμε αυτό με το οποίο θα ασχοληθούμε αφότου αποκτήσουμε το πτυχίο μας, να έρθουμε σε επαφή με νεαρούς μαθητές και να εξασκηθούμε στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να τους συμπεριφερόμαστε. Ευελπιστώ μες στη νέα χρονιά η Μαθητιάδα να επαναληφθεί, μιας και η επιβράβευση που πήραμε όλοι μας ξεπέρασε την κούραση που νοιώσαμε για την διοργάνωση του event!
 
Μία ακόμα ιδιαίτερη στιγμή που «κρατώ» από το έτος που μας πέρασε είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης στο οποίο, επίσης, συμμετείχα εθελοντικά ως υποδοχέας των ομάδων. Με ενθουσίασε το γεγονός ότι είχα τη δυνατότητα να παρακολουθήσω αγώνες καλαθοσφαίρισης από ομάδες όλης της Ελλάδας στην πόλη που σπουδάζω. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε πολύ θετικά στο κάλεσμά μας, γεμίζοντας τα γήπεδα  και οι φοιτητές της Σχολής μου απέδειξαν για άλλη μία φορά πως διαθέτουν τις κατάλληλες γνώσεις για την διοργάνωση μίας μεγάλης εκδήλωσης. Σίγουρα θα ήθελα το Τουρνουά να επαναληφθεί ξανά τη φετινή χρονιά, θυμίζοντας σε όλους ότι ο εθελοντισμός είναι χρέος μας!
 
Τελειώνοντας, με μεγάλη αγωνία αναμένω να συμμετάσχω τον φετινό Απρίλιο στην μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας, «Let’s do it Greece». Χιλιάδες εθελοντές από όλα τα μέρη της Ελλάδας θα συντονιστούν με κεντρικό σύνθημα «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις» σε μία ημέρα εθελοντικών δράσεων με επίκεντρο το περιβάλλον!
 
Εύχομαι η νέα χρονιά να φέρει σε όλους μας υγεία και πραγμάτωση κάθε προσωπικού και επαγγελματικού στόχου. Όσον αφορά στην πόλη της Κομοτηνής, περιμένω με αγωνία την επανάληψη παρόμοιων με του 2017 αθλητικών εκδηλώσεων με ακόμα μεγαλύτερη εθελοντική συμμετοχή!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.