«Ταμειο» απο την προεδρο του Εμπορικου Συλλογου για την πρωτη «Λευκη Νυχτα» της Κομοτηνης

Κική Κωνσταντινίδου «Παρ’ όλες τις δυσκολίες και τις αντίξοες συνθήκες, το εμπόριο είναι εδώ στηρίζει και στηρίζεται από τους καταναλωτές»

Η πρώτη «Λευκή Νύχτα» της αγοράς της Κομοτηνής είναι δεδομένο ότι στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, σκορπίζοντας χαμόγελα στον εμπορικό κόσμο και τα καταστήματα της πόλης, τα οποία πήραν μια βαθιά ανάσα. Στην Κομοτηνή, μάλιστα, βρέθηκαν καταναλωτές από κάθε άκρη του νομού, αλλά και επισκέπτες από Βουλγαρία και Τουρκία. Οι συμπολίτες Μουσουλμάνοι  συνδύασαν δε την εμπορική αυτή γιορτή με τη γιορτή του Κουρμπάν Μπαϊράμ και έζησαν ένα μεγάλο «πανηγύρι» σε κάθε άκρη της πόλης μας.
 
Η τεράστια αυτή επιτυχία της διοργάνωσης ήταν κάτι που δεν περίμενε ούτε ο ίδιος ο Εμπορικός Σύλλογος, όπως ακούστηκε δια στόματος της προέδρου κ. Κικής Κωνσταντινίδου μέσα από τη συχνότητα του Ράδιο Παρατηρητής 94fm και την εκπομπή «Με το Ν και με το Β» της Νατάσσας Βαφειάδου. Η κ. Κωνσταντινίδου έκανε λόγο για απρόσμενο τζίρο και απόλυτη ικανοποίηση του εμπορικού κόσμου. «Ήταν μεγάλο στοίχημα αυτή η διοργάνωση και μάλιστα να πραγματοποιηθεί Παρασκευή. Μην ξεχνάμε ότι η Παρασκευή είναι μια ιδιαίτερη μέρα για την πόλη μας, γιατί παρότι η αγορά είναι ανοιχτή κάποια καταστήματα δεν ανοίγουν. Ο τζίρος ξεπέρασε τα προσδοκώμενα και οι καταστηματάρχες και ο καθαρά εμπορικός κόσμος έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι», δήλωσε.
 
 

«Οι έμποροι και οι καταστηματάρχες έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την προσέλευση του κόσμου και τις αγορές»

 
Στόχος των ιθυνόντων ήταν σύμφωνα με την ίδια, εκτός της μεγάλης γιορτής, και η τόνωση της αγοράς, κάτι το οποίο επετεύχθη. Τα καταστήματα ήταν κατάλληλα προετοιμασμένα με προσφορές και «δελεαστικές τιμές» για να μπορέσει ο κόσμος να καταναλώσει. Αναφορικά με τα «νούμερα» της βραδιάς, ο Εμπορικός Σύλλογος έχει στείλει ερωτηματολόγια σε όλα τα καταστήματα και τις προσεχείς ημέρες αναμένονται και τα στατιστικά στοιχεία της επιτυχίας της «Λευκής Νύχτας». Η πρώτη εικόνα βέβαια που κατέθεσε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ήταν ότι «οι έμποροι και οι καταστηματάρχες έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι και από την προσέλευση του κόσμου αλλά και από τις αγορές που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ αυτό». Η ίδια αναφερόμενη στην προετοιμασία των καταστημάτων τόνισε ότι και ο Σύλλογος προετοιμάστηκε καταλλήλως κάνοντας μάλιστα αρκετή προώθηση της εκδήλωσης στη Βουλγαρία, που είχε ως αποτέλεσμα τη μεγάλη επισκεψιμότητα από τους γείτονες.
 
 

Μια ακόμη «Λευκή Νύχτα» ενδεχομένως κοντά στα Χριστούγεννα

 
Η επιτυχία αυτή είχε ως επακόλουθο να ξεκινήσουν από την επομένη κιόλας ημέρα οι συζητήσεις για την επανάληψη της διοργάνωσης, ώστε να γίνει κάτι σαν θεσμός για την περιοχή. Ήδη μάλιστα η γειτονική Ξάνθη αναμένεται να οργανώσει κι εκείνη τη δική της «Λευκή Νύχτα».  «Είναι σίγουρο ότι θα επαναλάβουμε τη “Λευκή Νύχτα” ενδεχομένως κοντά τα Χριστούγεννα, αλλά ακόμη είναι πάρα πολύ νωρίς για να κάνουμε συζητήσεις» υπογράμμισε η κ. Κωνσταντινίδου, επεξηγώντας ότι «το να οργανωθεί μια τόσο μεγάλη εκδήλωση δεν είναι πολύ εύκολο. Έχουμε, ωστόσο, στο πρόγραμμα να ξανακάνουμε μια ακόμη γιορτή στην πόλη για το εμπόριο της Κομοτηνής αλλά όχι ακόμη».
 
 

«Στόχος μας να δώσουμε κι ένα τόνο αισιοδοξίας στους Κομοτηναίους και την αγορά μας»
 

Επιλέγοντας, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου υπογράμμισε ότι εκτός από την οργάνωση μιας εμπορικής γιορτής στόχος της βραδιάς ήταν «να δώσουμε κι ένα τόνο αισιοδοξίας στους Κομοτηναίους και την αγορά μας. Να δώσουμε το μήνυμα ότι παρ’ όλες τις δυσκολίες και τις αντίξοες συνθήκες που περνάμε, το εμπόριο είναι εδώ στηρίζει και στηρίζεται από τους καταναλωτές. Πρέπει να υπάρχει θέληση και αγάπη για ό, τι κάνουμε και σύμπνοια για να πάμε μπροστά».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.