Ταμα στα Φατηριακα για ακομα μια χρονια σε δυσκολες συνθηκες

Περιορισμένες φέτος οι εκδηλώσεις λόγω των πυρκαγιών

Με την ατμόσφαιρα βαριά, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών σε όλο το μήκος της Ροδόπης, πιστοί τήρησαν το έθιμο του προσκυνήματος στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος.

Παραμονή της εορτής των Εννιαημέρων της Θεοτόκου στο Μοναστήρι ο χώρος είχε ετοιμαστεί καταλλήλως για να υποδεχθεί τους πιστούς που προστρέχουν να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα.

Φέτος, λόγω των εκτάκτων συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή μας λόγω της πυρκαγιάς, η υποδοχή και η λιτανεία της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Φανερωμένης πραγματοποιήθηκαν λίγα μέτρα προ των πυλών της Ιεράς Μονής, σιωπηλώς, χωρίς τη φιλαρμονική του Δήμου.

«Θερμές αναπέμπονται οι ευχές και οι προσευχές όλων μας προς την Υπεραγία Θεοτόκο, όπως απαλλάξει την Πατρίδα μας εκ των καταστροφικών πυρκαγιών, χαρίζει δε παρηγοριά και ενίσχυση εις τους πληγέντας συνανθρώπους μας» τονίζεται στην ανακοίνωση της Μητρόπολης.

Ακυρώθηκε η εμποροπανήγυρη

Λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στη Ροδόπη ακυρώθηκε και η Θρησκευτική Εμποροπανήγυρη της Δημοτικής Κοινότητας Αιγείρου σύμφωνα με απόφαση του Δήμου Κομοτηνής.

Παράλληλα, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης που επικρατεί στη περιοχή μας εξαιτίας των πυρκαγιών το πανηγύρι με αφορμή τον εορτασμό της Παναγίας της Φανερωμένης που θα πραγματοποιούνταν στην πλατεία Αιγείρου το βράδυ της Τρίτης από τον Σύλλογο Γυναικών Αιγείρου, αναβλήθηκε για νέα ημερομηνία.

Η ημερομηνία που θα διεξαχθεί το πανηγύρι θα ανακοινωθεί και τα έσοδα θα διατεθούν στους πυρόπληκτους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.