Τακτικη συντηρηση σε 43 πιστοποιημενες παιδικες χαρες του Δημου Κομοτηνης

Για τα επόμενα δύο χρόνια θα ελέγχονται 4 φορές το μήνα οι παιδικές χαρές στην πόλη και 2 στους οικισμούς

Συνεχής πρέπει να είναι η μέριμνα, που λαμβάνει ο Δήμος Κομοτηνής, για την διατήρηση της πιστοποίησης των παιδικών χαρών του, τόσο λόγω της ταλαιπωρίας των παιχνιδιών κατά την κανονική τους χρήση, όσο και εξαιτίας φθορών που προκαλούνται σε αυτές.

Για αυτό και η τεχνική Υπηρεσία θα προκηρύξει διαγωνισμό για έργο 127.372 ευρώ, που προβλέπει τακτικό έλεγχο, επισκευή και συντήρηση των 43 ήδη πιστοποιημένων παιδικών χαρών του Δήμου Κομοτηνής, από εξειδικευμένο συνεργείο, προκειμένου να διασφαλίζεται συνεχώς η ασφαλής παραμονή των παιδιών στις παιδικές χαρές.

Ελπίδα είναι πως ο τακτικός έλεγχος και η συντήρηση των παιδικών χαρών θα έχει ως αποτέλεσμα τη διατήρηση της πιστοποίησης κάθε παιχνιδιού ξεχωριστά, προκειμένου είτε να πραγματοποιηθεί η ανανέωση της πιστοποίησης  είτε να εκδοθεί εκ νέου η πιστοποίηση της εκάστοτε παιδικής χαράς.

Αυτό θα γίνει μέσα από τακτικές και έκτακτες επισκέψεις οπτικού, λειτουργικού ελέγχου και εργασίες επισκευής και συντήρησης του εξοπλισμού, των επιμέρους εξαρτημάτων του, αλλά και των δαπέδων ασφαλείας και της περίφραξης της παιδικής χαράς.

Διαφορετική η συχνότητα των ελέγχων

Οι έλεγχοι θα γίνονται σε διαφορετικές συχνότητες, ανάλογα με τον χώρο και τη χρήση που γίνεται σε αυτές.

Έτσι στις παιδικές χαρές που βρίσκονται εντός της πόλης  της Κομοτηνής με υψηλή επισκεψιμότητα και στις οποίες έχουν παρατηρηθεί εκτεταμένοι και συχνοί βανδαλισμοί, για οι έλεγχοι θα γίνονται 4 φορές τον μήνα ανά παιδική χαρά.

Στις παιδικές χαρές που βρίσκονται εκτός της πόλης της Κομοτηνής με χαμηλή επισκεψιμότητα και για τις οποίες δεν έχουν παρατηρηθεί βανδαλισμοί και τυχόν καταστροφές, έλεγχοι θα γίνονται 2 φορές τον μήνα ανά παιδική χαρά.

Παράλληλα θα γίνονται και έκτακτες επισκέψεις, κατόπιν εντολής της υπηρεσίας, αν προκύψει η ανάγκη.

Ποιες είναι οι παιδικές χαρές σε οικισμούς και πόλη

Από τις 43 παιδικές χαρές όπου θα γίνεται έλεγχος, 23 βρίσκονται στους οικισμούς και 20 στην πόλη της Κομοτηνής.

Αυτές περιλαμβάνουν τις 6 παιδικές χαρές που δημιουργήθηκαν μέσω LEADER σε οικισμούς ( Ν. Σιδηροχώρι, Αίγειρος, Φανάρι, Μέση, Πόρπη, Νέα Καλλίστη) καθώς και οι 6 παιδικές χαρές που αποτελούν δωρεά του TAP (Θρυλόριο, Μεσοχώρι, Κόσμιο, Ροδίτης, Φύλακας, Μεγάλο Δουκάτο).

Επίσης έλεγχοι θα γίνουν στις 9 παιδικές χαρές που επανακατασκευάστηκαν το 2018-19 (Πλατεία Χ.Ε.Ν., Πλατεία Εξηντάρη, Οδός Χατζηαντωνίου, Πλατεία Κατσαντώνη, Πλατεία Καραϊσκάκη, Συμβολή Οδών Σοφιδών Και Ζαλόγγου, Πλατεία Εμπορίου, Οδός Ευξείνου Πόντου-Τέρμα, Συμβολή Οδών Ευξείνου Πόντου Και Ευτέρπης), στις 9 παιδικές χαρές μέσω ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ (Ιασωνίδη, ΟΣΕ, Λαμπουσιάδη, Καρυδιά, Κόσμιο -τριγωνική νησίδα, Αγ. Θεόδωροι πλατεία,  Αγ. Θεόδωροι κοινότητα, Παραδημή, Παγούρια-τριγωνική νησίδα).

Οι νεότερες παιδικές χαρές, που και πάλι πρέπει να ελέγχονται για να διατηρήσουν την πιστοποίησή τους, είναι οι 12 που κατασκευάστηκαν το 2019-20 (Πάρκο Αγ. Παρασκευής, Πλ. Ειρήνης, Μ. Αλέξανδρου & Ολύμπου, Πηνειού, Αγ. Στυλιανού Εργατικά, Μπελογιάννη, Πλατεία Νίκης, Κάλχας, Πάνδροσος, Σιδηροχώρι, Γρατινή, Μικρό Κρανοβούνι) καθώς και η παιδική χαρά στην οδό Γοργοποτάμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.