Τα θυματα των διωγμων του Θρακικου Ελληνισμου θυμαται η Κομοτηνη

Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο τους από το Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων

Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των θυμάτων των διωγμών του Θρακικού Ελληνισμού, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ναού Αγίας Βαρβάρας, πραγματοποίησε την Κυριακή 3 Απριλίου ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, παρουσία πιστών, αρχών αλλά και πολλών συλλόγων της Κομοτηνής.

Ο Μητροπολίτης ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Βαρβάρας Κομοτηνής και χοροστάτησε στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των υπό των Βουλγάρων και των Νεοτούρκων αναιρεθέντων Θρακών, κατά την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού. 

Στο ναό μίλησε ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΔΠΘ και Δικηγόρος Ροδόπης κ. Χρήστος Μορφακίδης, με θέμα: «Θρακικός Ελληνισμός», ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε, πως «Στην αρχή του Απριλίου, την ώρα που η φύσις βρίσκει ‘την καλή και την γλυκειά της ώρα’, συνερχόμαστε εδώ, μετά από την τέλεση της Θείας Ευχαριστίας, που είναι το φανέρωμα του Παραδείσου στην ζωή μας, και τιμούμε την μνήμη των Θρακιωτών προγόνων μας που διώχθηκαν και μαρτύρησαν στις αιώνιες θρακικές εστίες. 

Ο Κύριός μας, το έαρ το γλυκύ, ο οποίος κινεί τις χορδές της ιστορίας, επέλεξε την ίδια εποχή για την Σταύρωση και την Ανάστασί Του. Κι είδαμε την Ανάστασι του Γένους το ’21 να γίνεται κι εκείνη την ίδια εποχή. Και τον τελευταίο τον ξεσηκωμό Του είδαμε, στην Κύπρο την μαρτυρική, στην Ελλάδα του Νότου, πάλι μιαν άνοιξη να ξεκινά, σαν την ημέρα την προχθεσινή. Σταυρός κι Ανάσταση»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.