Τα θεματα της Νεοελληνικης Γλωσσας για τα ΕΠΑΛ

Απόσπασμα από το βιβλίο του Γιώργου Θεοτοκά «Στοχασμοί και θέσεις» το φετινό θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων, με τους όποιους άνοιξε η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων.

Δείτε αναλυτικά εδώ τα θέματα όπως δόθηκαν από το υπουργείο Παιδείας:
 
Αύριο (Τετάρτη 7 Ιουνίου) τη σκυτάλη παίρνουν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, που θα εξεταστούν επίσης στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.
 
Πάντως, τα μαθήματα προσανατολισμού και οι επιδόσεις των υποψηφίων σε αυτά θα είναι εκείνα που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις βάσεις.
 
Έτσι, ιδιαίτερο βάρος αναμένεται να δοθεί στη Βιολογία από τους υποψήφιους που ενδιαφέρονται για τις ιατρικές σχολές, στην Ιστορία για τους υποψηφίους των Ανθρωπιστικών Σπουδών και σε Μαθηματικά και Φυσική για τους υποψηφίους που έχουν επιλέξει τον προσανατολισμό των Θετικών Σπουδών, της Οικονομίας και της Πληροφορικής.
 
Φέτος η διαδικασία των εξετάσεων είναι απλή σε σχέση με την περυσινή «σπαζοκεφαλιά» της παράλληλης διενέργειας εξετάσεων με δύο συστήματα, λόγω της μετάβασης από το παλιό στο νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια.
 
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά φέτος όσοι υποψήφιοι δεν λάβουν μέρος ή διακόψουν την εξέτασή τους σε ένα ή περισσότερα μαθήματα εξαιτίας είτε σοβαρού λόγου υγείας είτε λόγω ψυχικής οδύνης συνεπεία θανάτου συγγενούς α' βαθμού εξ αίματος σε ευθεία γραμμή ή β' βαθμού εξ αίματος σε πλάγια γραμμή, ο οποίος επήλθε εντός του μήνα που προηγείται του μήνα έναρξης των εξετάσεων και μέχρι τη λήξη αυτών. 

Ευχές από Τσίπρα – Μητσοτάκη 

 Με αναρτήσεις τους στο twitter ευχήθηκαν «καλή δύναμη» στους υποψηφίους ο πρωθυπουργός και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.