Τα σχεδια της Μητροπολης για Εκκλησιαστικο Μουσειο, το Αρχειο και τη Βιβλιοθηκη της

Ετοιμάζει αλλαγές το επόμενο διάστημα

Η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής είναι σε φάση αναδιοργάνωσης των δομών της, τόσο του Εκκλησιαστικού μουσείου όσο και των Αρχείων και της Βιβλιοθήκης, στα οποία θα επέλθουν αλλαγές το επόμενο διάστημα.
 
Το γνωστότερο είναι το Εκκλησιαστικό Μουσείο, το οποίο αυτή τη στιγμή λειτουργεί χάρη στην προσπάθεια εθελοντών, και συγκεκριμένα της φιλολόγου κ. Έλσα Γιαλαντζή, θα γίνουν παρεμβάσεις μέσω του ΕΣΠΑ ενώ έχει γίνει προσπάθεια να διαμορφωθεί ο χώρος και με την επέκταση προς τον πρώην κινηματογράφο Αστέρια, με τον Μητροπολίτη να εκφράζει την πεποίθηση πως όταν υπάρχει ένα πρόγραμμα, όλα θα φτιάξουν.
 
Το Αρχείο της Μητρόπολης, αυτή τη στιγμή στεγάζεται προσωρινά πάνω από τα σημερινά γραφεία της Μητροπόλεως, θα εγκατασταθεί στο υπόγειο του Μητροπολιτικού Μεγάρου, το οποίο αναμένεται σύντομα να δημοπρατηθεί.
 
Μόλις γίνουν οι αλλαγές, το αρχείο θα γίνει πιο προσβάσιμο, ενώ ήδη στο αρχείο υπάρχει μια πρώην εργαζόμενη με πεντάμηνα από την Αιτωλοακαρνανία, και συστηματοποιεί το αρχείο ώστε όταν μεταφερθεί στο Επισκοπείο να μπορεί να αξιοποιηθεί ακόμα περισσότερο.
 
Τέλος για τη Βιβλιοθήκη, σκοπός της Μητρόπολης είναι να αποκαταστήσει το παλαιό Επισκοπείο στην οδό Νέστωρος Τσανακλή, όπου σήμερα στεγάζεται η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής οι μελέτες για το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το 2017, με την ελπίδα ότι και αυτό θα ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Σχέδιο της Περιφέρειας ΑΜΘ, ώστε να στεγαστεί εκεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.