Τα σχεδια δρασεων του παρουσιασε το 2ο ΕΠΑΛ Κομοτηνης

Μαθητές και μαθήτριες γνώρισαν την έννοια της αυτοφροντίδας

Την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο 2ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής η παρουσίαση των σχεδίων δράσης, που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το σχολικό έτος 2022-2023.

Συγκεκριμένα, υπήρξε αναλυτική παρουσίαση των τριών υποδράσεων, υπό του τίτλου «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ – ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ», που υλοποίησαν οι μαθητές και μαθήτριες σε διάφορες θεματικές ενότητες, όπως τις τέχνες, τον πολιτισμό, το περιβάλλον και την υγεία. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι μαθητές/τριες γνώρισαν την έννοια της αυτοφροντίδας και τη σημασία της για το άτομο, τη μαθητική κοινότητα, αλλά και την κοινωνία γενικότερα. Έμαθαν να φροντίζουν τον εαυτό τους και τον περιβάλλοντα χώρο, συμμετείχαν ενεργά, ανακάλυψαν κλίσεις, καλλιέργησαν δεξιότητες, συνεργάστηκαν άψογα με τη διεύθυνση και τους συνεργαζόμενους εκπαιδευτικούς, και κυρίως συνειδητοποίησαν ότι το σχολείο μας δεν στοχεύει μόνο στην απόκτηση γνώσεων αλλά και στην ανακάλυψη κλίσεων και καλλιέργεια δεξιοτήτων.

Κοινή διαπίστωση Διεύθυνσης, συλλόγου διδασκόντων και μαθητών/τριών ήταν ότι η σχολική μονάδα αποκόμισε σημαντικά οφέλη από το συγκεκριμένο πρόγραμμα και εκφράστηκε η επιθυμία να συνεχιστεί το πρόγραμμα ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ και την επόμενη χρονιά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.