Τα προβληματα που ταλανιζουν τους αστυνομικους της Ροδοπης

Υπόμνημα παρέδωσε στον αρχηγό της ΕΛΑΣ η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων

Την ευκαιρία να αναπτύξει ακροθιγώς τα προβλήματα που ταλανίζουν τους αστυνομικούς της Ροδόπης είχε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης ενώπιον του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αιτήματα και επισήμανε θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση τους αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα το πολυσήμαντο έργο που παράγεται από τους Αστυνομικούς.

Με το πέρας της συνάντησης η Ένωση παρέδωσε και γραπτώς τα αιτήματά της υπό τη μορφή υπομνήματος.

Στο εν λόγω υπόμνημα περιγράφονται οι αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης και καταγράφονται οι σοβαρές ελλείψεις αστυνομικού προσωπικού.

Τα αιτήματα

Συγκεκριμένα, για την επίλυση των προβλημάτων η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης κατέθεσε τα ακόλουθα αιτήματα-προτάσεις:

1.Επέκταση καταβολής του επιδόματος παραμεθορίου των 100 ευρώ και στους Αστυνομικούς που υπηρετούν ή αποσπώνται στον Νομό Ροδόπης, καθώς είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι οι αστυνομικοί που υπηρετούμε στη Ροδόπη έχουν να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν ιδιαίτερα μεγάλες και ολοένα αυξανόμενες ροές παρανόμως εισερχομένων στη Χώρα μας μεταναστών.

2.Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών είναι σε ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση και πρέπει άμεσα να γίνουν οι αναγκαίες επισκευές ώστε η δομή, η στερεότητα, η αντοχή και η ευστάθειά τους να είναι σύμφωνες με τον Κτιριακό Κανονισμό και τις λοιπές σχετικές διατάξεις που αφορούν στις προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής που απαιτείται για το είδος χρήσης τους

3. Τοποθέτηση αλεξίσφαιρων υαλοπινάκων στο φυλάκιο της σκοπιάς που βρίσκεται έμπροσθεν του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, καθώς επίσης την τοποθέτηση ανάλογου αλεξίσφαιρου φυλακίου που να εξασφαλίζει ασφάλεια στους αστυνομικούς της 4μελούς Ομάδας Φύλαξης του Τουρκικού Προξενείου.

4. Να εξοπλιστούν άμεσα όλα τα εν λόγω οχήματα της Δ.Α Ροδόπης με άθραυστο υαλοπίνακα για διαχωρισμό των πίσω καθισμάτων.

5. Κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων της Δ.Α. Ροδόπης και του Τ.Δ.Α. Κομοτηνής για την εύρυθμη λειτουργία τους.

6. Άμεση λειτουργία του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Κομοτηνής και κάλυψη των κενών οργανικών θέσεών του με αστυνομικό προσωπικό που θα προέρχεται από άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για τη στελέχωση των Νεοϊδρυθέντων Υπηρεσιών .

7. Δημιουργία  Αστυνομικού Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Νυμφαίας σε Ελληνικό έδαφος, με προσδιορισμό τουλάχιστον 35 οργανικών θέσεων χαμηλόβαθμου προσωπικού, με παράλληλη ισάριθμη αύξηση των οργανικών θέσεων της Δ.Α. Ροδόπης και κάλυψη των κενών οργανικών θέσεών ,του με αστυνομικό προσωπικό που θα προέρχεται από άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για την στελέχωση των Νεοϊδρυθέντων Υπηρεσιών.

8. Άμεσος εφοδιασμός της Δ.Α. Ροδόπης και των Τ.Σ.Φ με ικανό αριθμό οχημάτων καθώς και πρόσθετου υλικοτεχνικού εξοπλισμού για να χρησιμοποιηθούν στον επιχειρησιακό σχεδιασμό αποτροπής παράνομων μεταναστών προς την ενδοχώρα.

9.Δημιουργία νεοϊδρυθείσας υπηρεσίας Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων σε επίπεδο της ΓΕ.Π.Α.Δ.Α.Μ.Θ η οποία πέραν της κύριας αποστολής θα λειτουργεί αποτρεπτικά σε αυτοκίνητα οδηγούμενα από διακινητές μεταναστών .

«Ελπίζουμε να σταθείτε αρωγός μας στην επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων μας, γεγονός που θα αναβαθμίσει τις συνθήκες εργασίας των μελών μας ,αλλά και την ποιότητα της αστυνόμευσης στον Νομό Ροδόπης» επισημαίνει κλείνοντας το υπόμνημά της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.